AMD 8350 işlemciye soğutucu

Epey zaman önce, HD 4870 ve X48'li bir sistemde su soğutma denemeleri yapıyordum. Ekran kartı bloğunun giriş konnektörüne bağlı hortumu kilitlemeyi unutmuştum. Sistem açılınca, Laing DDC pompa çalıştı ve yaklaşık 1lt'ye yakın su saniyeler içinde sistemin üzerine boşaldı.

Sistem çalışmaya devam ediyordu. Güç kaynağını kapatıp, sıvıyı temizledikten sonra bileşenleri kurutup, tekrar monte ederek teste kaldığım yerden devam ettim.

Su soğutma sistemlerinde: saf su ve korozyon önleyici kimyasal karışımı kullanılır. Bu karışım, sistemde su kaçağı olsa bile bileşenlere zarar vermez.

Su soğutma sistemlerindeki radyatörler, otomobillerdeki büyük versiyonlarıyla hemen hemen benzer yapıya sahiptir. Radyatör içerisinde sadece saf su dolaşırsa, kısa bir süre sonra korozyon yani paslanma meydana gelir. Ancak antifriz, paslamayı engeller. Aynı: su soğutma sistemlerinde kullanılan kimyasal gibi.

Bu yüzden su soğutma sistemleri: içinde mineral, kireç vs. bulunmayan saf su ve korozyon önleyici kimyasal bulunduğu sürece kolay kolay bakım gerektirmez.

Haluk abi döktürmüş yine :D Bence oc ile uğraşmayacaksan hyper 212 al. Vatanda %30 indirim var kaçırma derim :
VATAN COMPUTER - COOLER MASTER - HYPER 212 EVO LGA775/1155/1156/1366/2011 & AM2/AM2+AM3/AM3+/FM1
 
Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı