Atakan Cezayir
Kilopat
Sağolun kardeşlerim :d Bilgilerinize teşekkür ederim başka başliklaraltinda görüşürüz inşaallah 
Epey zaman önce, HD 4870 ve X48'li bir sistemde su soğutma denemeleri yapıyordum. Ekran kartı bloğunun giriş konnektörüne bağlı hortumu kilitlemeyi unutmuştum. Sistem açılınca, Laing DDC pompa çalıştı ve yaklaşık 1lt'ye yakın su saniyeler içinde sistemin üzerine boşaldı.
Sistem çalışmaya devam ediyordu. Güç kaynağını kapatıp, sıvıyı temizledikten sonra bileşenleri kurutup, tekrar monte ederek teste kaldığım yerden devam ettim.
Su soğutma sistemlerinde: saf su ve korozyon önleyici kimyasal karışımı kullanılır. Bu karışım, sistemde su kaçağı olsa bile bileşenlere zarar vermez.
Su soğutma sistemlerindeki radyatörler, otomobillerdeki büyük versiyonlarıyla hemen hemen benzer yapıya sahiptir. Radyatör içerisinde sadece saf su dolaşırsa, kısa bir süre sonra korozyon yani paslanma meydana gelir. Ancak antifriz, paslamayı engeller. Aynı: su soğutma sistemlerinde kullanılan kimyasal gibi.
Bu yüzden su soğutma sistemleri: içinde mineral, kireç vs. bulunmayan saf su ve korozyon önleyici kimyasal bulunduğu sürece kolay kolay bakım gerektirmez.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.