Amd 9370 Isınma

cacamcben

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba Arkadaşlar. Yaz ayına girdiğimizden beri pc çok ısınıyor. Hyper 412 s işlemci soğutucum var . İşlemci boştayken 50-56 derece arası değişiyor. Ama render alırken 85 dereceyi geçiyor ve kendini kapatıyor. Oyun oynarken 75 dereceye kadar çıkıyor. Sizce bu normal mi ? Su soğutma almayı düşünüyorum. Bütçem Maksimum 200 tl. Soket tipi am3+ Önerileriniz nelerdir? Paylaşırsanız memnun olurum.

Faydalı olurmu? Ne kadar olur. Ben render işleriyle uğraşıyorum. Herhangi bir sorun olurmu?

Mikail Fidan'ın dediği gibi termal macununuzu kontrol edin ve kasanın hava sirkülasyonun düzgün olduğunun emin olun, Ayrıca Xigmatek Red Scorpion kullanıyorum(İşlemci Fx 6300 ve 4.12 voltaj vermeden O.C li,değerler:http://i.imgur.com/uiulqPn.png)

Macunu bugün değiştirdim. Herhangi bir sonuç değişmedi. Su soğutma ne kadar işe yarar?

Bütün bileşenler 40 derecenin altında. Sadece işlemci hariç

Hem render yapıyorsunuz hemde AMD FX 9370 gibi normal şartlarda bile 220w güç tüketen bir işlemci seçmişsiniz. Eğer imkanınız varsa intel işlemcilere bakılabilir. Eğer böyle bir imkan yoksa soğutucu olarak Akasa Venom Medusa Çift Fanlı Çift Kuleli, Intel LGA Fiyatı bunu öneririm. Bu soğutucuyu alırken dikkat etmeniz gereken hususta kasanızın büyüklüğüdür.

Birde not ekliyim. 2 tane fan takılı soğutucuda. Havayı kasanın içinden alıyo dışarıya veriyor. Doğrumu takmışım ?

Soğutucuya taktığınız fanlar soğutucunun üzerindeki metal yaprakları soğutması gerekir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…