AMD A serisi APU işlemciler nasıldır?

Itechin.g

Megapat
Katılım
18 Aralık 2017
Mesajlar
6.465
Makaleler
3
Çözümler
15
Laptop tarafında kullanan veya sahip olan var mı? Gündelik kullanım için nasıl cihazlar? A4-A6-A8-A9-A10-A12 vs.
 
Laptop tarafında kullanan veya sahip olan var mı? Gündelik kullanım için nasıl cihazlar? A4-A6-A8-A9-A10-A12 vs.

Yeni yazılımlarda yavaş çalışacaklardır lakin eski sürümlerde akıcı deneyim yaşatabilir. Ayrıca Windows 10'un eski sürümleri ya da Windows 8.1 kullanmanızı kesinlikle öneririm.
Güncel kullanmada kasmalar hissedebilirsiniz.
 
A9-9410 Laptobum var uzun zaman sonra format attım, 1 hafta kadar sehir dışında kullanma şansım oldu. İşlemci garip bir şekilde tek bir işleme çok fazla odaklanıyor, en basiti chrome sekme geçişlerinde birden fazla sekme açınca hemen yüklenmiyor ve sabit durduğun sayfa daha hızlı yükleniyor, hatta bazen arkaplanda diğer sekme yüklenmiyor bile, tekrar yenileyip yüklüyorsun ama sekmeler yüklendikten sonra aralarında istediğin gibi gez. Bu uygulamalar ya da programlar arası geçişlerde de aynı, yüklenene kadar yavaş sonra rahat. Gündelik video izleyen biriysen dizi film için yeterli ama ağır oyun oynayayım vesaire dersen dahili gpu ile neredeyse imkansız, çok eski oyunlar ve pixel tarzı oyunlar için yeterli. Onun haricinde dosya aktarımı ya da ne bileyim fotoğraf falan açayım dersen yüksek megapixel fotoğraflar yavaş yükleniyor, hatta fotoğraf arası geçişler bile yavaş. Sabırlıysan beklemekle ilgili problemin yoksa günün sonunda her işini görüyor. Şehir dışında pc bulunmaz nimet, taşınabilir olması da benim için artı. Ne üzüyor ne sevindiriyor, umarım yardımcı olur sana. Ayrıca eski nesil i3 ya da i5 laptop deneme şansım olmadı, belki daha iyidir belki daha kötüdür yorum yapamıyorum. Beklentilerine bağlı. 8 GB Ram ve 240 GB SSD olduğunu da belirteyim.

Bir de benim laptobun bataryası garip bir şekilde hala ölmedi. Bu dediğim chrome, spotify, steamde gezme, video izleme işlemleri dengeli modda Windows'da herhangi bir ayar olmamasına yani default formatlı olmasına rağmen 1,5-2 saat civarı gidiyordu.
 
A9-9410 laptopum var uzun zaman sonra format attım, 1 hafta kadar sehir dışında kullanma şansım oldu. İşlemci garip bir şekilde tek bir işleme çok fazla odaklanıyor, en basiti Chrome sekme geçişlerinde birden fazla sekme açınca hemen yüklenmiyor ve sabit durduğun sayfa daha hızlı yükleniyor, hatta bazen arka planda diğer sekme yüklenmiyor bile, tekrar yenileyip yüklüyorsun ama sekmeler yüklendikten sonra aralarında istediğin gibi gez. Bu uygulamalar ya da programlar arası geçişlerde de aynı, yüklenene kadar yavaş sonra rahat. Gündelik video izleyen biriysen dizi film için yeterli ama ağır oyun oynayayım vesaire dersen dahili GPU ile neredeyse imkansız, çok eski oyunlar ve pixel tarzı oyunlar için yeterli. Onun haricinde dosya aktarımı ya da ne bileyim fotoğraf falan açayım dersen yüksek megapixel fotoğraflar yavaş yükleniyor, hatta fotoğraf arası geçişler bile yavaş. Sabırlıysan beklemekle ilgili problemin yoksa günün sonunda her işini görüyor. Şehir dışında PC bulunmaz nimet, taşınabilir olması da benim için artı. Ne üzüyor ne sevindiriyor, umarım yardımcı olur sana. Ayrıca eski nesil i3 ya da i5 laptop deneme şansım olmadı, belki daha iyidir belki daha kötüdür yorum yapamıyorum. Beklentilerine bağlı. 8 GB RAM ve 240 GB SSD olduğunu da belirteyim.

Bir de benim laptopun bataryası garip bir şekilde hala ölmedi. Bu dediğim Chrome, Spotify, Steam'de gezme, video izleme işlemleri dengeli modda Windows'da herhangi bir ayar olmamasına yani default formatlı olmasına rağmen 1, 5-2 saat civarı gidiyordu.

Açıkçası videolarda kasma donma olmaması benim için önemli şimdilik eski bir Core Duo cihazım var ama gerçekten sıkıntı YouTube'da donuyor. Oyun oynamasam pek dert değil fakat video da donmaya tahammül edemiyorum.
 
Açıkçası videolarda kasma donma olmaması benim için önemli şimdilik eski bir Core Duo cihazım var ama gerçekten sıkıntı YouTube'da donuyor. Oyun oynamasam pek dert değil fakat video da donmaya tahammül edemiyorum.
İlk açılışta videonun 30 saniyesi yüklenene kadar donar gibi oluyor sonra hep akıcı. Hatta netflix indirip dizi bile izledim, youtube ve twitch çok kullanan biriyim, sorun yoktu.
 

Geri
Yukarı