AMD A10 5800K sistem için PSU seçimi

Arkadaşın da dediği gibi şu an problem yoksa durduk yere PSU almana gerek yok. İleride harici ekran kartı alacağın zaman alırsın PSU'yu.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu sistem ile oyun oynayacaksın değil mi? :D

APU'nun ne olduğunu biliyor musun diye sorarak başlamak istiyorum. Zira bu işlemci ile oyun oynanmaz gibi bir dalga geçme sezdim. Bir önceki konuda 45nm işlemci yerine 65nm işlemci önermeni "olabilir, insanlık halidir" diye algıladım ama A10 APU ile dalga geçmeden sonra PC konusunda ciddi tecrübe sorunların olduğu kanısına vardım. Lütfen APU konusunda biraz daha raştırma yap. Bilmediğin konularda insanları yanlış yönlendirme. A10 APU için de DirectX 11 destekli HD 7660D grafik yongası var.

Oyun performansını anlamanda bu video yeterli olacaktır diye düşünüyorum:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
A10 APU'daki ekran kartı, benim işlemcimdeki HD 4000 ekran kartından daha performansı ve ben bile bazı oyunları en alt ayarda oynayabiliyorum. Ancak Recep abi işlemcisi güzel ama diğer parçalar biraz kötü. Bu yüzden o sistem ile oyun oynanır ancak tam oynanmaz. Yani belli oyunları oynayabilirsin COD gibi oyunları.

Anakartım daha gelmediği için kullanamıyorum. Ön siparişte 11 aralıkta geleceği söyleniyor. Sisteme 4GB daha RAM ekleyeceğim. O zaman iyi performans verir sanırım. Mevsres kötü dediğin diğer parçalar hangileri ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Yanlış anakart önerisini sildim. Fakat kafamı karıştıran şu oldu, ASRock, FM1 yonga setini kullanıp sadece soketi değiştirmiş ve eski nesil anakartı FM2 diye satıyor. Bu konuda sizi de uyarayım. A75 FM1 soket için yapılmış bir yonga setidir. FM2 ile tam performans için A85 yonga setli bir anakart almanız lazım. Şu an piyasadaki tek gerçek FM2 destekli anakartlar bu:

Gigabyte F2A85X-UP4 DDR3 1866MHz S+V+GL+16X FM2 | Anakartlar | EXA Bilgisayar - Hesapl

Mecbur öyle yapmaya Amd Fm2 için soketini değiştirdi. Bence a55 a75 a85 diye ayırdıkları içlerine koyduğu donanımla ilgili mesela a55 için overclock yapına düşük diyorlar a85 için yüksek yada a55 de 2 ram slotu var a85 de 4 adet var hepsinin üzerindeki soket Fm2.
Şu dediğiniz doğru benim aldığım işlemcinin a85 anakart ile daha iyi performans vereceğini öneriyor Amd.

Mecbur öyle yapmaya Amd Fm2 için soketini değiştirdi. Bence a55 a75 a85 diye ayırdıkları içlerine koyduğu donanımla ilgili mesela a55 için overclock yapına düşük diyorlar a85 için yüksek yada a55 de 2 ram slotu var a85 de 4 adet var hepsinin üzerindeki soket Fm2.
Şu dediğiniz doğru benim aldığım işlemcinin a85 anakart ile daha iyi performans vereceğini öneriyor Amd.

Bak şöyle düşün. Ivy Bridge işlemciye P67 anakart takıyorsun. Bu da seni bazı işlemci özelliklerinden mahrum bırakıyor.

- - - Güncellendi - - -

Yanlış anakart önerisini sildim. Fakat kafamı karıştıran şu oldu, ASRock, FM1 yonga setini kullanıp sadece soketi değiştirmiş ve eski nesil anakartı FM2 diye satıyor. Bu konuda sizi de uyarayım. A75 FM1 soket için yapılmış bir yonga setidir. FM2 ile tam performans için A85 yonga setli bir anakart almanız lazım. Şu an piyasadaki tek gerçek FM2 destekli anakartlar bu:

Gigabyte F2A85X-UP4 DDR3 1866MHz S+V+GL+16X FM2 | Anakartlar | EXA Bilgisayar - Hesapl

Recep abi şu ASRock önerip duran adı lazım değil siteye iyi bir cevap olamaz mı bu olay ?

Uyarı! Bu konu 13 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı