Malesef PC toplarken seçimimi Windows 7 64 bit yönünde kullandım. Bunun sebebi de dediğim gibi teknolojiye öyle büyük bir merakım yok yani takip etmiyorum ve XP, Vista örneği üzerinden yorumları okumuştum yani Windows 8'in (8.1 diye bilmiyordum) Windows 7'den daha sorunlu olduğu şeklinde bende direkt Windows 10'a geçerim çıktığında diyerek Windows 7 de bana uyar dedim. Yani kurma imkanı bulursam 8.1'i de kurarım ilk aldığım 4 GB RAM yetersiz geldi oyun için uyum sorunu olmasın diye aynı kit 2x4 yeni RAM aldım ilk aldığım 4 GB yatıyor öyle evde keza Windows 8 yüklersem 7'ye de para verdim oda evde yatar artık kısmet.
Şimdi asıl mevzumuza dönecek olursak yani ekran kartı şimdi aklıma gelen seçenekler. Yani ben mi evhamlanıyorum yoksa gerçekten öyle mi ama R7 250 ile çalıştırdığımda hangi ayarda açarsam açiyim etrafta bir bulanıklaşma bina kenarlarının yanıp sönmesi dibine kadar gelmeden hiçbir grafiğin oluşmaması dibinde birden bire koca gökdelen ışınlanıyor falan. Bu sorunlar ekran kartı kulanmıyorken yeminle yoktu. (Artık süper bir evham yoksa bende olay bu.)
Bu AMD'nin dual graphics olayı skandalsa ne yapmalıyım sözüm ona monütör alacağım diye kenara ayırdığım paranın hala full HD bir monitörüm yok ve artık birazda 1080p film veya video izlemek istiyorum siz bile özenip bözenip yüksek çözünürlüklü çekiyorsunuz videolarınızı ama izleyemedik 1020 de ancak. Her neyse şimdi ben bu kartı iade edip yerine R9 alsam ve tek olarak çalıştırsam fayda görür müyüm? Ya da Nvidia alsam ki daha sorunsuz sanıyorum GTA 5 için anakartım veya kulandığım APU ile sorun yaratır mı? Ayrıca cevapladığınız için teşekkürler.
Not: Şimdi biraz Google aşındırdım ekran kartı ve anakart arasında uyum sorunu olmaz deniyor. Her ne kadar Nvidia dahada pahalı olsa ve her ne kadar APU'yu alma amacım çöpe de gidecek olsa 250 TL'nin çöpe gitmesinden iyidir. Olan bizim monitör parasına olacak sanırım. Yinede yanıt ve yardımlarınızı bekliyorum lütfen.