AMD A10 7850K APU ve R7 250 Ekran Kartı Dual Graphics Sorunu

drogba

Hectopat
Daha fazla  
Ben ne Türkçesi süper (hoşgeldin hadiyeniz ilginçti) ne de teknoloji hobisi olan biri değilim. Boğazımdan kesip 2-3 birşey almaya çalışıyorum ama sorunları da beraberinde alıyorum. Cepten paralar gittiği halde. Umarım sornumu dikkate alırsınız.

Bu APU olayı gayet iyi. GTA 5 dahil açmadığı oyun yok. Akıcı ve iyi iş çıkartıyor doğruya doğru. Fakat bir yere kadar tabi. Şuna bir 2 gb ekran kartı ekliyim de biraz daha adam gibi GTA V oynayayım deyince işler öyle olmadı. Sadece APU ile oyun çalışıyor. Sadece ekran kartıyla da açlışıyor ( çok kalitesiz olsa da APU'daki görüntü kalitesi bin kat güzel) ama Dual Graphics yapınca oyun 4 GB yer açıyor grefikte ama oyunu oynayabilirsen. Oyun feci takılıyor. Oynamak imkansız derecede.

Beta olan bir driverini buldum AMD'nin ama onu da yükleyemedim. Makina mavi ekran veriyor yüklerken. Yüklenmiyor yani. Ben şimdi bu 250 lirayı bunun içinmi verdim? İlgilenirseniz iyi olur lütfen.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba,

APU'nun performansı gayet iyi evet. Burada bir sorun yok. Ama ne zaman ki ikinci bir ekran kartı taktığınızda sorun olabiliyor. Hatta çift GPU'lu R9 295X2 bile GTA5'te takılmara neden olabiliyor. 15.4 Beta sürücüsü de bu sorunu çözmedi bizim örneğimizde. Sizde belki çözebilir. O yüzden nasıl yükleyecenizi söyleyeyim:
  • Öncelikle işletim sisteminiz 8.1 64 Bit olsun. Bu, şu an en stabil çalışan Windows.
  • Sonrasında DDU indirin ve çalıştırın.
  • Güvenli modda AMD sürüclerini silip PC'yi yeniden başlatın.
  • 15.4 Beta sürücüsünü indirip kurun.

Malesef PC toplarken seçimimi Windows 7 64 bit yönünde kullandım. Bunun sebebi de dediğim gibi teknolojiye öyle büyük bir merakım yok yani takip etmiyorum ve XP, Vista örneği üzerinden yorumları okumuştum yani Windows 8'in (8.1 diye bilmiyordum) Windows 7'den daha sorunlu olduğu şeklinde bende direkt Windows 10'a geçerim çıktığında diyerek Windows 7 de bana uyar dedim. Yani kurma imkanı bulursam 8.1'i de kurarım ilk aldığım 4 GB RAM yetersiz geldi oyun için uyum sorunu olmasın diye aynı kit 2x4 yeni RAM aldım ilk aldığım 4 GB yatıyor öyle evde keza Windows 8 yüklersem 7'ye de para verdim oda evde yatar artık kısmet.

Şimdi asıl mevzumuza dönecek olursak yani ekran kartı şimdi aklıma gelen seçenekler. Yani ben mi evhamlanıyorum yoksa gerçekten öyle mi ama R7 250 ile çalıştırdığımda hangi ayarda açarsam açiyim etrafta bir bulanıklaşma bina kenarlarının yanıp sönmesi dibine kadar gelmeden hiçbir grafiğin oluşmaması dibinde birden bire koca gökdelen ışınlanıyor falan. Bu sorunlar ekran kartı kulanmıyorken yeminle yoktu. (Artık süper bir evham yoksa bende olay bu.)

Bu AMD'nin dual graphics olayı skandalsa ne yapmalıyım sözüm ona monütör alacağım diye kenara ayırdığım paranın hala full HD bir monitörüm yok ve artık birazda 1080p film veya video izlemek istiyorum siz bile özenip bözenip yüksek çözünürlüklü çekiyorsunuz videolarınızı ama izleyemedik 1020 de ancak. Her neyse şimdi ben bu kartı iade edip yerine R9 alsam ve tek olarak çalıştırsam fayda görür müyüm? Ya da Nvidia alsam ki daha sorunsuz sanıyorum GTA 5 için anakartım veya kulandığım APU ile sorun yaratır mı? Ayrıca cevapladığınız için teşekkürler.

Not: Şimdi biraz Google aşındırdım ekran kartı ve anakart arasında uyum sorunu olmaz deniyor. Her ne kadar Nvidia dahada pahalı olsa ve her ne kadar APU'yu alma amacım çöpe de gidecek olsa 250 TL'nin çöpe gitmesinden iyidir. Olan bizim monitör parasına olacak sanırım. Yinede yanıt ve yardımlarınızı bekliyorum lütfen.

Hocam işlemciniz R7 250 ile DG olabiliyor. Eger başarılı bir işlem sonucu dahili grafik işlemcisi ile harici grafik işlemcisi beraber çalışırlarsa(DG) gerçekten çok güzel performans alırsınız. Bununla ilgili YouTube ' da belirli videolar var. 15. dakikadan itibaren anakart ayarlarını gösteriyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Keşke AMD bu konuda biraz iyimser olsa idi. Bana kalsa bir APU kullanıcısı DG olarak çalışabilen bir ekran kartı taktıgı zaman ekran kartı sürücüsü uyarı verecek bizde tamam diyecegiz ve beraber çalışacaklar fakat öyle degil BIOS üzerinden ayar çekmeniz lazım. 2. dakikadan itibaren izleyin.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Öncelikli merhaba, cevabınız için teşekkürler.

Sanırım son yazdığınız bölüm artık oluyor. Yani sanırım öyle çünkü ekran kartını takar tekmaz entegreyi yaptı ve catalyst control center ile bana bu soruyu sordu DG'yi seçincede PC DG modunda çalıştı. Çünkü GTA 5'te 1 GB gösteren grafik bölümü 4'de çıktı. Kapatma seçeneğini seçince de yeni taktığım ekran kartıyla 2 GB olarak gösteriyor takılma yok ama görseller berbat gerçekten yani sadece APU'dan bile daha menundum.

Şimdi paylaştığınız videoları izleyeceğim eksik yaptığım bir yer varsa yine ayarlayacağım. Çok teşekkür ediyorum tekrar.

Yeni yorum ve fikirlerinizi bekliyorum.

Hocam kullandiginiz bellekler kac MHZ hizinda calisiyor ? Ek olarak iki adet mi bellek kullaniyorsunuz ?

1600 MHz hocam. 8 GB ve evet 2 adet bellek kit mi deniyor ne yani aynı kutudan çıkmış 2x4. 2133 MHz almıştım ama pcde anormalikler oldu açarken devamlı klitleniyordu. Bende BIOS'tan düşürmüştüm değerleri falan bu sefer yine açılışta PC klitleniyordu ama 1 kere klitleniyordu. Herneyse şu an 1600 MHz yine klitleniyor yani sorun anakarta sanırsam ama idare ediyorum zati çok uğraştırıyor bu RAM'dir ekran kartıdır monitördür bide anakarttı formatı her şeyi baştan yükleydi uğraşamicam haziran ortası sonu gibi onuda değiştirdicem daha yeni PC zaten.

Sanırım bu micro stuttering dedikleri pekte micro olmayan hade geliyor başıma. Bunun bir çözümü de yok gibi. Çok çiğ bir iş bu 2 ekran kartı birleştirme işi, stabil değil . İş tamamen şansa bakıyor. Şansınız varsa oynadığınız oyunda sorun çıkartmıyor. Hayır grafiklerin kalitesinden çokta memnundum halbuki şu lag olayı da olmasaydı oynayacaktım. Sanırım kobay niyetine kullanıldık. İşin özü ham bir iş bu çift ekran kartı olayı riske girmeyin.

Bende A8 6600K kullanıyorum. HD6570 ile DG yapacagım yakın zamanda. RAM'lerinizde problem çıkması çok mantıksız. Çünkü APU yüksek frekanslı bellleklere ihtiyaç duyuyor. Bu yüzden en düşük anakartı bile çift kanal 2133MHZ destekliyor. Ben A55 chipsetli bir anakart kullanıyorum ve 2133MHZ'e kadar destek veriyor. Bence problem anakartınızda.

Bence de anakartımda. Ama asıl sorunum o değil maalesef zaten 1600 ile APU çalışıyor. Orada sorun yok. Özelikle GTA 5 için micro stuttering olayını çözebilecek miyim? Yoksa ürünü iade edip (umarım geri alırlar) yerine daha yüksek model bir kart mı alsam?

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı