AMD A10 7850K için RAM önerisi

Shosen

Hectopat
Daha fazla  

Arkadaşlar merhaba. Sistem bilgilerimi yukarıda paylaştım. 1-2 yerde bu sistem için ramlerin çok yetersiz olduğu, neredeyse hiçbir verim alamayacağımı söyleyen arkadaşlarım oldu. Bu sistemden beklentim sadece CS:GO oyununda orta veya düşük ayarda yaklaşık 100fps almak. Bu istek ile alakalı ram değiştirmem gerekir mi yoksa yeterli midir?

Ekstra olarak elimde yukarıdaki ekran kartından mevcut. İşlemci içerisinde bulunan grafik işlemci yeterli olur mu yoksa bu ekran kartını da takmam gerekir mi?

Yardımlar için teşekkürler.

RAM frekansı, GPU'da sistem belleği kullanıldığı için önem arz ediyordu. APU sistemde sadece CPU'yu kullanacaksanız RAM'in frekans değerleri o kadar da önemli değil. Sadece ekran kartını değiştirerek oldukça tatmin edici bir performans alabilirsiniz. Sistem elinizde ise kesinlikle GT 1030'u takarak kullanın, dahili grafik işlemcisinden çok daha güçlüdür. Şurada GT 1030 ile test yapılmış.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

RAM frekansı, GPU'da sistem belleği kullanıldığı için önem arz ediyordu. APU sistemde sadece CPU'yu kullanacaksanız RAM'in frekans değerleri o kadar da önemli değil. Sadece ekran kartını değiştirerek oldukça tatmin edici bir performans alabilirsiniz. Sistem elinizde ise kesinlikle GT 1030'u takarak kullanın, dahili grafik işlemcisinden çok daha güçlüdür. Şurada GT 1030 ile test yapılmış.

Teşekkür ederim. Ekran kartı olarak 600-700tl arası bütçe ayırabilir. Herhangi bir öneriniz olur mu?

GT 1030'a ciddi ciddi 460 TL vermedin değil mi?

Hayır. Demo ürün olarak bir arkadaşımın firmasına gönderilmişti, bana hediye etti kendisi 4-5 ay önce.

GTX 1050 alabilirsiniz. Sistem için ideal. Ben bütçemi zorlarım, daha yüksek FPS almak istiyorum derseniz 1050Ti iyidir. Ben para vermek istemiyorum derseniz, GT 1030 tatmin edici performans sunacaktır.

Yardımlar için çok teşekkür ederim. Son olarak ufak bir soru sormak isterim. Uygun bir fiyata aşağıda linkini vereceğim karttan bulabilir. Yani bahsettiğim rakama 700TL civarında bu kartı alsam sistemimde darboğaz oluşur mu?

Asus GTX770 DirectCU II O.C. GDDR5 2GB 256Bit Nvidia GeForce DX11.1 Ekran Kartı

Darboğaz olmaz ama anladığım kadarıyla 700 TL verip alabileceğiniz en performanslı kartı almak istiyorsunuz. Biraz bütçenizi zorlayıp 780 TL'ye Teknobiyotik'ten 1050Ti alabilirsiniz. GTX 770'in performansı GTX 960 ayarında iken 1050Ti ikisinden de bir gömlek üstün bir kart.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı