AMD A10-7870K Anlık Isı Yükselmesi

Aynı anakartı kullanıyorum. İşlemci mimarisi de aynı sayılır. Ben yükteyken işlemcimin 50 dereceyi geçtiğini görmedim. Termal macunum da öyle çok çok kaliteli değil. Macun değişiminden sonra olduysa kesinlikle montajda hata vardır.

Macunu bu sıkıntı olduktan sonra değiştirdim macundan kaynaklıdır diye.

Şuraya da bir video bırakıyorum:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Boost olayına benziyor dediğim gibi. Anlık 1.47 değerine sıçramalar yaşıyorsunuz. O özelliği kapattıktan sonra voltajlara baktınız mı?

Boost olayına benziyor dediğim gibi. Anlık 1.47 değerine sıçramalar yaşıyorsunuz. O özelliği kapattıktan sonra voltajlara baktınız mı?

Bu arkadaştan bahsediyorsanız en yüksek 1.48 V en düşük olarak da 0.91 V değerler arasında gidip geliyor. Arada da 1.18 V oluyor.

(Bu işlerin cahiliyim böyle dumanla haberleşir gibi konuşuyorum, kusura bakmayın. :))

Dosya Ekleri

• Adsız2.png
    Adsız2.png
    66,7 KB · Görüntüleme: 39
Gönül ister ki bendeki sorunu çözeyim. Orjinalliği bozulan şeylere karşıyımdır. :)
BIOS sürümü 8.4 sanırım. Default ayarlarda bu voltajın bu kadar artmaması gerek. Bu yüksek voltaj anakarta da zarar verecektir. Aslında benim yaptığım edit çok basit bir işlem. Kapalı olan bir seçeneği açarak BIOS listesine ekliyorsunuz. MSI destek ekibine de bu konuda danışmıştım. Bana kullanma demediler. Sadece sistemin stabil çalışıp çalışmadığını iyi kontrol et dediler. Voltaj ayarı BIOS üzerinden ayarladığım değerin dışına çıkmadı hiç.

Eğer tereddüt ediyorsanız yaşadığınız problemi MSI destek ekibine sorabilirsiniz. Kısa süre içinde dönüş yapacaklardır.

Peki bilgisayarın performansında bir değişiklik oldu mu olumlu veya olumsuz bir yönde?
1.35V değerinde 4.3Ghz hızında stabil çalışıyordu sistemim. Anakartın kuzey köprüsü çok ısınıyordu ve aldığım performans artışı %7 civarındaydı. Aldığım riske oranla kazandığım performans iyi olmadığı için artık kullanmıyorum bu şekilde. Ancak sizin kullanım amacınız farklı olacak. BIOS default ayarlarına ek olarak sadece işlemci voltajı vereceksiniz. 1.35 1.4 arası bir değer girip stres testi yapabilirsiniz. Çarpan yükseltmediğiniz için sorun yaşamazsınız.

1.35V değerinde 4.3Ghz hızında stabil çalışıyordu sistemim. Anakartın kuzey köprüsü çok ısınıyordu ve aldığım performans artışı %7 civarındaydı. Aldığım riske oranla kazandığım performans iyi olmadığı için artık kullanmıyorum bu şekilde. Ancak sizin kullanım amacınız farklı olacak. BIOS default ayarlarına ek olarak sadece işlemci voltajı vereceksiniz. 1.35 1.4 arası bir değer girip stres testi yapabilirsiniz. Çarpan yükseltmediğiniz için sorun yaşamazsınız.

Tekrardan merhabalar. İnternetten araştırdığım kadarıyla 1.45 V değeri normal olarak gözüküyor. Yavaş yavaş işlemcinin ömrünü doldurduğunu düşünüyorum.

Tekrardan merhabalar. İnternetten araştırdığım kadarıyla 1.45 V değeri normal olarak gözüküyor. Yavaş yavaş işlemcinin ömrünü doldurduğunu düşünüyorum.
Bizim şirkette 15 yıllık server var. Bakım bile yapılmamış daha. İçi toz dolu. BIOS pili bitmiş geçenlerde farkettik. Ama işlemcide sorun yok. Öyle kolay bozulan ömrü biten bir parça değil. Bence baştan tekrar kontrol edin. Uzman birinden yardım isteyebilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı