AMD A10 7870K GTX 960 Sistem FPS Düşme Sorunu

• Konuyu başlatan UGD
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 19
  • Görüntüleme 1.670

UGD

Hectopat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar Technopat'ın toplamış olduğu 1500 TL'lik sistemi topladım, ondan sonra RAM'leri 16 GB'a çevirdim ve arkasından ASUS Strix 960 Gaming 4G OC ekran kartı taktım. Fakat bazı oyunlarda (örn; Dying Light, Overwatch, Far Cry 3 gibi) stabil 75 FPS alırken oyun arada sırada -yaklaşık otuz saniyede bir- FPS 30-40'lara düştükten sonra tekrar eski haline geliyor. Tabii ki bu stabil bir FPS olmadığı için oyunda gözle fark ediliyor. Bu sorunun bir çözümü var mı BIOS'tan veya driverlarla çözülebilir mi? Yoksa darboğaz dediğimiz olay mı oluyor? Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bildiğim kadarıyla ve daha önce A serisi işlemci kullanmış biri olarak, APU ların işlemci performansı kötü oluyor, hem APU hem ekran kartı kullanmak tavsiye edilmiyor, senin işlemcin 4 çekirdek olmasına rağmen i3 4170 seninkinden daha güçlü ve performanslı bir işlemci. Madem ekran kartı alacaksın o sisteme 1500 vermekle çok yazık etmişsin. 1500 TL ye 4. nesil i5 sistem toplardım üste de para kalırdı.

Son düzenleme:
Cevapladığınız için hepinize teker teker teşekkürlerimi sunuyorum arkadaşlar . Yani bu sorun işlemcinin performansının düşük olmasından kaynaklanıyor. Artık sorunumun i3 6100 skylake bir işlemci ile çözüleceğini düşünüyorum :cry: . Bir sorum daha olacak 16 GB DUAL channel DDR 3 2400mhz hızında çalışan bellekleri saklamalımıyım yoksa yine DUAL olacak şekilde 2133mhz hızında DDR 4 ramleremi geçmeliyim ? (n). Bu arada anakartın değişmesi gerektiğinin farkındayım ( Anakart olarak MSI Z170A PC MATE ya da MSI B150M Bazooka modellerini düşünmekteyim)

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı