AMD A10 7870K ve GTX 1050 Ti Kendi Kendine Kapanıyor

1oor

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci/Lise
Yaklaşık 1 veya 2 ay önce durduk yere ekran kapanmaları olmaya başlamıştı. Aldırış etmedim zaten bazen durduk yere kendisi açılıp kapanıyordu. Artık son 1 aydır çok kötü bir hale geldi. Günde yaklaşık 10-15 kez kapanmaya başladı. Bazen kendi kendine kapanıp canı istediği zaman açılıyor. Ama bazen de dönüştürücüyü ellediğimde 10 dakika açılıp tekrar kapanıyor.

RAM'lerin girişlerini temizledim, ramlerin yerlerini değiştirdim, kabloyu kontrol ettim, BİOS güncelledim, BİOS reset attım, ekran kartı girişlerini ve slotunu temizledim yine de bir gelişme olmadı.

Denemek amaçlı bu sefer ekran kartını çıkarıp onboardla devam ettim, onboardlı durumda gayet sıfır sıkıntı şekilde çalışıyor. Ekran kartını kokladım yanık vs durum var mı diye, o da yok. Bu arada sıcaklıklar normal olduğu halde de kapanıyor sıcaklıktan değil.

Sistem:
  • Nvidia Geforce GTX 1050 Tİ Low Profile
  • AMD A10-7870K APU
  • 500 W Dark PSU
  • ASUS A68HM-K Anakart
  • 4+4 8 GB RAM (Dark)

O ekran kartını farklı bir PC'de dener misiniz?
Yarın büyük ihtimal bilgisayarcıya gidip deniycem orada.
Ekran kartınızın devrelerinde kısa devre meydana gelmiş ve bu kısa devreyi fark eden PSU sistemi koruma amaçlı kendisini sürekli kapatıyor olabilir. Ekran kartından arıza olup olmadığı koklama ile anlayamazsınız. Sorun PCI girişinde de olabilir ekran kartında da.
PCI girişi çok şüpheli aynen fakat şu an ekran kartlı gayet kullanıyorum. Dönüştürücüyü yukarıya doğru bir nesne ile sabitledim şu an sıkıntısız çalışıyor. Acaba ekran kartındaki hdmı girişinde bir kaç pin mi temassızlık yapıyor sorusu geliyor aklıma.

Yarın büyük ihtimal bilgisayarcıya gidip deniycem orada.

PCI girişi çok şüpheli aynen fakat şu an ekran kartlı gayet kullanıyorum. Dönüştürücüyü yukarıya doğru bir nesne ile sabitledim şu an sıkıntısız çalışıyor. Acaba ekran kartındaki hdmı girişinde bir kaç pin mi temassızlık yapıyor sorusu geliyor aklıma.
Kartın farklı görüntü çıkışları var ise teker teker hepsinden görüntü almayı deneyin o zaman.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı