AMD A10 7890K sistem değerlendirme

Ulaş Amca

Hectopat
Daha fazla  
Hepinize merhaba...
Kullandığım Donanımlar :

AMD A10 7890K Near-Silent X4 4.1GHz 4MB FM2+ CPU + R7 8 CORE GPU (AD789KXDJCHBX) 580,18 TL
]MSI A68HM-E33 V2 FM2+ DDR3 mATX VGA HDMI GLAN SATA3 USB3.0 Anakart 158,51 TL
Dark Argon 400W USB 3.0 ATX Siyah Oyuncu Kasası 166,26 TL
GSkill RipjawsX 16GB(2x8) DDR3 2400Mhz CL11 PC Bellek - F3-2400C11D-16GXM 314,06 TL
Elimde 1 adet SSD 120 GB olduğundan SSD almadım.
Tüm parçaları kendim birleştirdim :)

Çok prof bir donanımcı değilim fakat gördüğüm bir takım şeyleri burada paylaşmak istiyorum. 1500 TL bilgisayar toplama rehberini o kadar zevkle ve heyecanla izledim ki orada söylenen bazı önemli detayları hafızamda yorumlayıp kalıcı belleğe geçirememişim. Rehberde de anlatıldığı üzere anakartın kasa ön yüzü için ayırmış olduğu bir USB 3.0 desteği yok. Ben hevesle ön yüzünde 3.0 desteği olan bir kasa aldım ve bunu görünce bir hayal kırıklığı yaşadım... Alacak olanlar buna dikkat etsin... Bir diğer sıkıntı gördüğüm nokta ise CPU Fan ve Kasa Fan çıkışları toplamda 1+1 yani 2 adet idi. Burada CPU fanını bağladıktan sonra kasanında sadece 1 adet fanını bağlayabiliyor olmak biraz eksiklik gibi geldi. Buna da dikkat etmekte fayda olduğunu düşünüyorum.

Anakartta bir ayar yapmadan önce güncellemenin yerinde olacağını düşündüğüm için önce anakartı güncelledim. Aldığım RAM'lerde intelin XMP desteği olmadığından mıdır nedir ben XMP olayını açtığımda BIOS hep hata verdi ve ayarları sıfırladı. Bende direk frekansı 2400 seçtim. Kaydedip tekrar başlattığımda bios ta 2400 MHz görünüyordu. Windows 10 pro 64 bit yüklü bilgisayarımda görev yöneticisinde 2334 MHz görünen RAM CPU-z de 1800 MHz görünüyordu. Bunlardan hangisi gerçek bilemiyorum.

Sisteme baktığınızda kasayı da önerilen kasadan farklı aldığım görünmekte. Aslında biraz teknobiyotik'in maduru oldum da denebilir. Güç kaynağı aşağıda olan kasaları listelediğim halde böyle güç kaynağı yukarıda olan bir kasa ile karşılaşıp USB 3.0 ve kablo organize boşluklarına kanıp aldım. Sonra durumu farkedince teknobiyotik.com'a ulaşarak durumu izah edip başka maduriyetler yaşanmaması için uyarıda bulundum. Durumu hemen güncellediler. Ufak hataları herkes yapabilir çok önemli görmedim düzelttiler ya sağ olsunlar. Aldığım ürünler hızlı gönder ürünleri olduğundan 24 saat geçmeden paketim elimde idi. Teknobiyotik ile technopat videolarından biriyle tanışmıştım isabet olmuş memnun kaldım.

Aklıma gelenler şimdilik bu...

İnternette yaptığım araştırmalarda 7890k kullanıcılarının açtığı bir konu yoktu genelde hep inceleme konuları idi. Direk kullanıcısına soru sorabileceğiniz bir adresin olmaması kötü. Belki sizlerde sorularınızı sormak istersiniz diye böyle bir konu açma gereği duydum. Sorularınız olursa ve bilgim dahilinde olursa cevapları seve seve cevaplarım. Saygılar iyi forumlar...

Son düzenleyen: Moderatör:
Forum'un yeni üyesi olduğumdan kural hatası yaparak cezaya düştüğümden dolayı cevap yazamadığım için özür dilerim. Yokluğumda arkadaşlar cevapları yazmışlar. Küçük kasalar konusunda bir uyarı yapmam gerekli. Teknobiyotik'teki arkadaşlardan öğrendiğim kadarıyla 7890k modelinin stok fanı iri kıyım olduğundan ufak kasalara sığmaya biliyormuş. Bilginiz olsun.

Bu sorunun cevabı tamamen ihtiyaç durumuyla alakalı. Aynı soruları bende çok sordum. İdare edebileceğim bir bilgisayarım olsaydı beklerdim. Olmadığından aldım. Bu arada kasa seçerken üzerinde gelen fan sayısına bakın. Benim gibi ucuz diye aldanırsanız sonrasında fan masrafıyla karşılaşabilirsiniz. Saygılar.

14 NM (kısaltmalar büyük harfle yazılıyormuş) teknolojisini kullanacaklar yeni APU'larda. Dolayısıyla güç tüketiminde baya bir düşüş olacak ve ısınma sorunlarını da baya aşmış olacaklar. Benim bekleme gibi bir seçeneğim yoktu. İdare edecek bir bilgisayarım olmadığından almak zorunda kaldım. Size tavsiyem beklemeniz yönünde olacaktır.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı