AMD A10 7890K ve RX580 darboğaz yapar mı?

AMD.322

Megapat
Daha fazla  
Merhaba,
AMD A10 7890K, 12GB 1600 MHz RAM olan bilgisayarıma ekran kartı alacağım. RX 580 almayı planlıyorum fakat işlemcim bu kart ile darboğaz yapar mı? Yoksa RX570 almak daha mı mantıklı olur?

Evet, darboğaz yapar. Normalde 600TL'lik bir işlemci RX580'e pek fazla darboğaz yapmaz fakat sizin APU'nuzun büyük bölümü grafik tarafına ayrılmış bu sebepten işlemciye düşen yer küçük kalıyor.
APU'nuzun içerisindeki mimari eski, çekirdekleri güçsüz.

Gel gelelim ki darboğaz olayı yanlızca işlemci kaynaklı olmayıp, kullanmış olduğunuz tüm sistemi bağlar. Bu sebepten PSU'nuz, HDD'niz ile tüm sisteminizi belirtin.

Ayrıca şunu unutmayın, işlemciniz ne kadar güçsüz olursa olsun siz üzerine güçlü bir ekran kartı takarsanız daha yüksek grafik ayarlarını açabilirsiniz, bu işlemciyi değil ekran kartını bağlar.

Demek istiyorum ki, darboğaz olup olmamasına takılmayıp yükek grafik ayarlarında bir oyun için RX580 tercih edebilirsiniz, tabiiki piyasada bulabilirseniz.

Öyle bir ekran kartına En düşük ihtimal A12 bir APU gerekli ama RX480 besleyebilen bir işlemci onu almanız daha iyi olur.

selam merhaba bende A10 7890k + 16 gb 2100mhz Ram +600 veya 650 power var bende Rx 570 4gb 256 bit almayı düşünüyorum sizce darboğaz denilen şey olurmu veya nasıl olur ...????

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı