AMD A10K 7890 APU işlemci O.C ile 2400 MHz destekler mi?

Kadiraydn16

Hectopat
Daha fazla  
Kolay gelsin öncelikle.
Bende AMD A10 7890K işlemci,
Asrock FM2A68M-DG3+ 2400 MHz destekli anakart,

Markayı tam hatırlayamadım gayet soğutuculu sıkıntısız çalışan 2400 MHz RAM var.

Sıkıntı şu ilk başlarda RAM'leri 2400 MHz'ye alıyordum oyunlarda mavi ekran gibi şeyler veriyordu. Sonra Memtest86 ile tarattım 2400 MHz'de kırmızı oldu. 2133 MHz'ye alınca sıkıntısız çalıştı ve hata vermedi.

Önceden Anakart ya da RAM bozuk diye düşünmüştüm sonradan öğrendim ki işlemcim 2133 MHz destekliymiş.

Asıl sorum: İşlemciyi O.C yaparsam 2400 MHz'ye yükseltebilir miyim? Var mı bir yolu? Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kolay gelsin öncelikle.
Bende AMD A10 7890K işlemci,
Asrock FM2A68M-DG3+ 2400 MHz destekli anakart,

Markayı tam hatırlayamadım gayet soğutuculu sıkıntısız çalışan 2400 MHz RAM var.

Sıkıntı şu ilk başlarda RAM'leri 2400 MHz'ye alıyordum oyunlarda mavi ekran gibi şeyler veriyordu. Sonra Memtest86 ile tarattım 2400 MHz'de kırmızı oldu. 2133 MHz'ye alınca sıkıntısız çalıştı ve hata vermedi.

Önceden Anakart ya da RAM bozuk diye düşünmüştüm sonradan öğrendim ki işlemcim 2133 MHz destekliymiş.

Asıl sorum: İşlemciyi O.C yaparsam 2400 MHz'ye yükseltebilir miyim? Var mı bir yolu? Teşekkürler.

Maalesef işlemciniz en fazla 2133 Mhz ram hızını destekliyor. Bu değerin üzerinde hata alırsınız. O.C ile sadece işlemci saat hızını yükseltirsiniz, desteklediği ram hızını yülseltemezsiniz.

İşlemcinin içerisindeki kuzey köprüsü maximum 2133 MHz RAM frekansı desteklese bile anakart desteği ile birlikte RAM frekansını 2400 MHz'ye çıkarabilirsiniz. Öncelikle BIOS'u version 2.60 sürümüne güncelleyip bu rehberi dikkatlice izleyin ve gerekli işlemleri uygulayın.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Rehbere rağmen başarısız olursanız bellekleriniz XMP desteklemiyor veya 2400 MHz için voltaj arttırmamış olabilirsiniz. AIDA64 Extreme yazılımından HTML raporu oluşturup paylaşın.

AIDA64 HTML Raporu Oluşturma Rehberi

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı