AMD A12 vs Intel Core i7 7500U

AMD A12 9720P mi? Intel i7 7500U mu?

• AMD A12

• Intel i7

Sonuçları sadece ankete oy verdiğinizde görebilirsiniz.

Xoenna

Megapat
Daha fazla  
Meslek
BT Takım Lideri - Gömülü Sistem Mühendisi - Yazılım Mühendisi
Herkese merhabalar. Yaklaşık 3 haftadır laptop arayışı içindeyim. Şimdi öyle bir noktaya geldim ki beynim alev almak üzere. Önümde 2 tane model var. Biri AMD biri de Intel. İkisi de birbirinden güzel özelliklere sahip.

Hemen linklerle özelliklerine geçeyim;

AMD'den güç alan HP;HP 15-CD012NT AMD A12 9720P 16GB 512GB SSD Radeon 530 Fiyatı

AMD A12 9720P 2.7 GHZ up to 3.6 GHZ
4 GB GDDR5 Radeon 530
16 GB DDR4 RAM
512 GB SSD

Intel'den güç alan Acer; Acer E5-575G-54W4 i7 7500-15.6"-8G-256SSD-2G-Dos Dizüstü Bilgisayar Acer

Intel i7 7500U 2.7 GHZ up to 3.5 GHZ
2 GB GDDR5 GT 940MX
8 GB DDR4 RAM
256 GB SSD

Intelin "U" işlemcisine güvenim yok açıkçası. Frekans sorunu var diyorlar.'U' olduğundan dolayı performans yerine güç tasarrufuna yönelik diyorlar. Ne kadar yeni olsa da... AMD ise senelerce abim kullandı ama masaüstü olarak. Hiçbir sıkıntı yaşamadık. GTA 5'i rahat kaldırdı. Ama model farklıydı tabi. Mobilde ise bilmiyorum nasıl bir performans vereceğini. Isınma yapıyor diyorlar, driver sorunu var diyorlar. MSI baktım ama full hd değil. O yüzden beğenmedim. Bunların ikisi de FHD.

Önerilerinizi bekliyorum, lütfen boş geçmeyin yardımcı olun.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hepsinden öte Acer olan FHD değil sadece bu bile HP'yi tercih etmen için yeterli bir sebep. Ama ben olsam 2sini de tercih etmezdim. Bütçemi biraz daha arttırmaya çalışırdım. Abra A5 V12.1.2 15.6" Oyun Bilgisayarı bunu alırdım. İleride de bir SSD eklersin. Şu an piyasada çok büyük bir indirim yakalamadığın sürece bu fiyata alınabilecek en performanslı notebook.

Hepsinden öte Acer olan FHD değil sadece bu bile HP'yi tercih etmen için yeterli bir sebep. Ama ben olsam 2sini de tercih etmezdim. Bütçemi biraz daha arttırmaya çalışırdım. Abra A5 V12.1.2 15.6" Oyun Bilgisayarı bunu alırdım. İleride de bir SSD eklersin. Şu an piyasada çok büyük bir indirim yakalamadığın sürece bu fiyata alınabilecek en performanslı notebook.
Peki MSI CX62 Mod-2 Modelini önerir misin? 1 TB HDD ve 120 GB SSD var. HQ işlemci ve 940MX ekran kartı var. Yazılım mühendisliği okuyacam. Oyun pek yok bende. Oynarsam CS:GO ya da çok düşük ihtimal PUBG. Sosyal medya, Virtual DJ ve tabiki öğrenimimin gerektirdiği programlar. Bence hepsini karşılar. Bu arada Acer modeli de FHD. İyi bakarsan özelliklerine görürsün.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı