AMD A6-5200 ve Radeon HD 8400 düşük performans veriyor

BedirhanEzder

Hectopat
Yer
Dünya
Daha fazla  
Meslek
Aşçı
Merhabalar,
Lenovo G505 dizüstü bilgisayara sahibim.
Bu aralar hız aşırtma, oyunlarda daha çok FPS alma gibi sürekli internette araştırmalar yapıyorum çünkü bilgisayarım gereğinden az FPS vermekte. CS:GO'da 20 FPS alıyorum. Önceden oynarken 60-70 FPS alıyordum, bu gitgide düşmeye başladı. 30-40 arası almaya başladım, daha sonra 20 FPS'lere kadar düştü. Oynamaya çalışsam bile karşıma adam çıktığında donuyor. Valorant'ta bile 30-40-50 arasında olan FPS değerlerinde oynuyorum. Tabii ara sıra olan takılmalar hariç. 2. ekran kullandığım için çözünürlük düşüremiyorum. Otomatik olarak 1600x1170 ayarlıyor. Bunu düşürebilsem daha da çok FPS alabilirim.
Sürücüler tamamen güncel sürücüler hatta bilgisayarıma daha yeni format attım. Şu anda tertemiz bilgisayarımda AMD A6-5200 işlemci var. Bu işlemci için internette araştırma yaparken bir yabancı siteye denk geldim. Bu işlemci için hız aşırtma yapılabiliyormuş BIOS üzerinden ama adamların girdiği yerler bende maalesef çıkmıyor. Bu da aklımda acaba hız aşırtması gerçekten yapılabiliyor mu diye şüphe uyandırdı. Konuyu buraya taşımak istedim.

Bilgisayarım boştayken işlemci RAM ekran kartı kullanımlarını ekledim.

Birkaç tane daha sorum olacak. Araştırmalar yaparken bu işlemcinin APU bir sistem olduğu söylüyorlar. Bu doğru mudur?

Bilgisayar özelliklerim:

Ekran kartı: AMD Radeon HD 8400.
İşlemci: AMD A6-5200 2.00 GHz.
RAM: 5 GB 4+1 (kullanılabilir miktar: 3,96) kullanılabilir çok düşük kalıyor, anlamadım.
Windows 10 Home Single Language 64 Bit.

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı Ekran Kartı .PNG
    Ekran Alıntısı Ekran Kartı .PNG
    287,9 KB · Görüntüleme: 95
  • Ekran Alıntısı İşlemci.PNG
    Ekran Alıntısı İşlemci.PNG
    114 KB · Görüntüleme: 83
  • Ekran Alıntısı RAM.PNG
    Ekran Alıntısı RAM.PNG
    180 KB · Görüntüleme: 112
  • InkedEkran Alıntısı_LI.jpg
    InkedEkran Alıntısı_LI.jpg
    87,5 KB · Görüntüleme: 75
Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemciniz APU ki zaten bilgisayar özelliklerinde işlemci kısmında da yazıyor. Oyun içi sıcaklık ve kullanım yüzdelerini atar mısınız? Sorun belki sıcaklıktır; ekran kartınız boşta 57 derece gösteriyor bana fazla geldi biraz.

Edit: İnternetteki test videolarında 90 dereceleri geçtiğini gördüm sanırım 57 derece normal kalıyor 🤔. Testlere göre de CS:GO'da ortalama 26 FPS gösteriyor. Bilgisayarınız çağın gereksinimlerine yenik düşmüş olabilir. Eskiden bende CS:GO'da Intel Graphics 4600 ile yüksek FPS alırken şimdi alamıyorum mesela.

Son düzenleme:
İşlemciniz APU ki zaten bilgisayar özelliklerinde işlemci kısmında da yazıyor. Oyun içi sıcaklık ve kullanım yüzdelerini atar mısınız? Sorun belki sıcaklıktır; ekran kartınız boşta 57 derece gösteriyor bana fazla geldi biraz.

Edit: İnternetteki test videolarında 90 dereceleri geçtiğini gördüm sanırım 57 derece normal kalıyor 🤔. Testlere göre de CS:GO'da ortalama 26 FPS gösteriyor. Bilgisayarınız çağın gereksinimlerine yenik düşmüş olabilir. Eskiden bende CS:GO'da Intel Graphics 4600 ile yüksek FPS alırken şimdi alamıyorum mesela.
Evet Bende APU Sistem olduğunu şimdiye kadar fark etmemiştim taki konuyu paylaştıktan sonrasına kadar 😁

Sıcaklık Konusunda bir laptop ve çok bi soğutma bekleyemeyiz şuan bu yazıyı yazarken Ekran kartı Sıcaklığım 60 civarındama stabil değil yükseliyor düşüyor anlayamadım termal macunu değiştirme zamanı geldi sanırım dolar 10 liraya dayanmışken yeni bir sistem çok da iç açıcı değil maalesef.

APU Sistem olduğu için RAM miktarımı yükseltsem oynanabilir seviyelere çıkartmam mümkün olur mu ? Bildiğim kadarıyla APU sistemlerde öncelik RAM Mhz ve GB değerleri.

İstediğiniz gibi Seçtiğim VALORANT Oyununda kullanım ve sıcaklık değerlerini göstermeye çalıştım

Dosya Ekleri

• Ekran kartı Sıcaklık.PNG
    Ekran kartı Sıcaklık.PNG
    71,1 KB · Görüntüleme: 149
  • K1.PNG
    K1.PNG
    389,2 KB · Görüntüleme: 95
  • K2.PNG
    K2.PNG
    382,1 KB · Görüntüleme: 100
  • K3.PNG
    K3.PNG
    347,3 KB · Görüntüleme: 109
  • K4.PNG
    K4.PNG
    398,3 KB · Görüntüleme: 115
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı