ASUS ROG Xbox Ally X için SSD, Deck ve gamepad önerisi

Malk0ç0ğlu

Kilopat
Katılım
20 Şubat 2018
Mesajlar
48
Selamlar.

ASUS ROG Xbox Ally X'i SSD kapasitesini cihazı açarak yükseltmek kolay gibi görünüyor fakat bu tip konularda sabrım olmadığı için bir sorun çıkmaması için denemek istemiyorum.

Bazı model Decklere harici M.2 SSD takılıyor diye görmüştüm diye hatırlıyorum sanırım Steam Deck içindi.

Acaba böyle bir deck ASUS ROG Xbox Ally X için uygun var mı?

Ya da ssd yerine cihaza özel üretilen Sandisk 2 tb microsd kart daha mı mantıklı olur?

Ayrıca Deck üzerinden cihazı televizyon ve Laptop vb cihazlara bağlamak için hangi kabloyu almalıyım?

Cihazı istediğim herhangi bir televizyon ya da Laptop vb ekranlar da sorunsuz ve hızlı bir şekilde kullanmak istiyorum buna göre nelere ihtiyacım var?

Gamepad konusunda ise Xbox mu? Yoksa Asus Rog Raikiri Pro mu? Tercih etmeliyim?

Xbox'da hangi modeli tercih etmeliyim?

Not: Limit sorun değil önerilerinizi buna göre yapabilirsiniz.

Yardımcı olacak herkese şimdiden çok teşekkür ederim.
 
Son düzenleme:
Sadece gamepad için Xbox tümüne uyum sağlar diye düşünüyorum. 8Bitdo ürünleri de güzel oluyor, onlara da bakabilirsiniz.

Başka cihazlara bağlamak için Usb hub alabilirsiniz. Power Delivery (PD) olanları almanızı tavsiye ederim, zira dediklerine göre bunlarda cihazın bataryası dolduktan sonra, cihaz gücü doğrudan prizden çekip bataryayı yıpratmıyor.
 
Sadece gamepad için Xbox tümüne uyum sağlar diye düşünüyorum. 8Bitdo ürünleri de güzel oluyor, onlara da bakabilirsiniz.

Başka cihazlara bağlamak için Usb hub alabilirsiniz. Power Delivery (PD) olanları almanızı tavsiye ederim, zira dediklerine göre bunlarda cihazın bataryası dolduktan sonra, cihaz gücü doğrudan prizden çekip bataryayı yıpratmıyor.
Merhaba. Teşekkür ederim. Örnek Link verir misiniz? Bakıp hangisi en iyi ise onu alayım.
 
Baseus ve Ugreen'in PD 100 watt destekli hub'larından beğendiğinizi alabilirsiniz, tavsiyem mutlaka USB-C ve HDMI çıkışları olsun, bu sayede konsoldaki tek bir USB-C portunu kullanarak hem monitöre bağlanabilir hem güç alabilir hem de harici SSD bağlayabilirsiniz. Ucuzluk ürünlerde ise şansınıza kalır biraz, bazen iyi çıkabiliyorlar, yorumlara göz atıp karar verin bu tip ürünlerde.

En hızlısını bile alsanız "Micro SD" kartlar Indie denilen hafif oyunlar ve emülasyonlar için uygundur. AAA tarzı ağır oyunları da oynatır ama arada takılmalar yaşarsınız yükleme hızı dolayısıyla. Takılmalar sıkıntı değilse rahatlıkla kullanılabilir. Harici SSD ile hız sorunu yaşanmaz ve ROG da destekler.

Markalı standart HDMI kablolar yeterli gelecektir, çok dandik olmadıktan sonra markasız kablolar da iş görür 1080p için.

Fikir vermesi için, bendeki Legion GO'ya hub ile 4 TB SSD, monitör, fare ve klavye için iki tane alıcı bağlı, ayrıca kendi içindeki Mikro SD karta ek olarak hub'da da bir tane Mikro SD takılı. Hub ve SSD konsolun arkasına cırt cırtla yapıştırılmış durumda ve bu sayede elde oynarken bir sıkıntı yaratmıyor, istemediğimde de rahatça çıkarıyorum. Emülasyon ağılıklı takılacaksam monitöre bağlı kullanıyorum, bir tane Xbox One kontrolcüsü ve bir tane de PS4 kontrolcüsü bağlı.

Kontrolcü için Xbox standardına uyumlu pahalı veya ucuz herhangi bir ürün yeterli olur, beğeninize kalmış, ayrıca Dualsense de bir alternatiftir, DS4Windows uygulaması ile kullanırsanız Xbox kontrolcüsünden bir farkı olmaz. DS4Windows uygulaması Playstation uyumlu kontrolcülerin Xbox kontrolcüsü olarak algılanmasını sağlıyor.
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı