AMD A8-6600K İşlemci 4 Pin ve 8 Pin Sorunu

MrClown

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar A8 6600K işlemciye sahibim. Daha önceden "Gigabyte F2a58M-DS2" anakart kullanıyordum. İşlemciye güç veren 4 pin girişinde arıza oluştuğu için "Gigabyte F2a68HM-DS2" anakart almaya karar verdim. Yeni alacağım anakartı biraz incelediğimde üzerindeki işlemci güç girişinin 8 pin olduğunu fark ettim. Güç kaynağım da bunu desteklemekte.
Eski anakartımla beraber işlemcinin ısısı, soğutucumu değiştirmeme rağmen 100 dereceyi buluyordu. Bazı yazılarda 4 pinden dolayı olabildiğini okudum.
Eski anakartım bundan dolayı bozulmuş olabilir mi? 8 pine geçtiğimde ne gibi değişiklik olur? Konuya tamamen bir açıklık getirebilir misiniz? Kafam cidden karışmış durumda.

-Alternatif olarak "Asus A68HM-K' model anakart almayı da düşünüyorum tavsiyelerinize açığım.

Son düzenleme:
Isı sorununun geçeceğini sanmıyorum fakat işlemci beslemesi rahatlayacak.
Peki sizce "Asus A68HM-K" model anakartı mı yoksa "Gigabyte GA-F2a68HM DS2" model anakartı mı almalıyım ? Ayrıca aldığımda bios sürümünün güncel olmasını umuyorum. Elimde farklı eski bir işlemci yok malesef. Bir defa bu hatayı yaşadım görüntü alamadım.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…