AMD A8-6600K İşlemci 4 Pin ve 8 Pin Sorunu

MrClown

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar A8 6600K işlemciye sahibim. Daha önceden "Gigabyte F2a58M-DS2" anakart kullanıyordum. İşlemciye güç veren 4 pin girişinde arıza oluştuğu için "Gigabyte F2a68HM-DS2" anakart almaya karar verdim. Yeni alacağım anakartı biraz incelediğimde üzerindeki işlemci güç girişinin 8 pin olduğunu fark ettim. Güç kaynağım da bunu desteklemekte.
Eski anakartımla beraber işlemcinin ısısı, soğutucumu değiştirmeme rağmen 100 dereceyi buluyordu. Bazı yazılarda 4 pinden dolayı olabildiğini okudum.
Eski anakartım bundan dolayı bozulmuş olabilir mi? 8 pine geçtiğimde ne gibi değişiklik olur? Konuya tamamen bir açıklık getirebilir misiniz? Kafam cidden karışmış durumda.

-Alternatif olarak "Asus A68HM-K' model anakart almayı da düşünüyorum tavsiyelerinize açığım.

Son düzenleme:
Isı sorununun geçeceğini sanmıyorum fakat işlemci beslemesi rahatlayacak.
Peki sizce "Asus A68HM-K" model anakartı mı yoksa "Gigabyte GA-F2a68HM DS2" model anakartı mı almalıyım ? Ayrıca aldığımda bios sürümünün güncel olmasını umuyorum. Elimde farklı eski bir işlemci yok malesef. Bir defa bu hatayı yaşadım görüntü alamadım.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı