AMD Adrenalin otomatik fan ayarlarında hız çok düşük

Daha fazla  
Sapphire Nitro RX480 karta sahibim. Nedendir bilmiyorum ama otomatik fan ayarında sıkıntı olduğunu düşünüyorum. Mesela bugün Star Wars Jedi Fallen oynarken ekran kartının 78 derece olduğunu gördüm. Fan hızı ne alemde diye bakmak istedim ve 1300 RPM'de olduğunu gördüm. 70 derece civarında ise 800 RPM'lere kadar düşüyor. İyi hoş ses yapmıyor ama gereksiz yere kartı ısındırıyor. Hatta 1 ay önce F1 2020 oynarken 83 derece olduğunu görmüştüm ve fan hızı yine 1300-1400 civarında kalmıştı. Belki kendin fan ayarı yap diyebilirsiniz ama onda da belli sıcaklık değerine atama yaptığımız için o sıcaklıklara iniş çıkışlarda ses yapıyor oda rahatsız etti beni. 78 derece çok yüksek bir değer değil ama fan hızı bazen böyle sabit bugda kalınca 80'leri dahi geçiyor. DDU ile temiz kurulum yaptım. MSI Afterburner yüklüydü onu sildim. Bu bahsettiğim olay normal mi yoksa benim tahmin ettiğim gibi bir sıkıntı mı var? Son sürüm Adrenalin yüklü. Eski sürümlerde de bu sıkıntı vardı.

Dostum kartın bayağı eski sanırım ekran kartı termal macunu değişim zamanı gelmiş olabilir ama bu da çok sıkıntılı bir işlem kartı bozabilirsin.

Termal macun ve termal ped değişimlerini yapıp kartı temizlemiştim daha önce. Ayrıca kartta ısınma problemim yok. 1600 RPM sabit çalıştırsam 72 derecelerde geziyor ses de yapmıyor. Benim sıkıntım otomatik ayarda kullanmak istiyorum ama onda da fan hızı neredeyse 1400-1500 hiç geçmiyor takılı kalıyor bildiğiniz.

Bende aynı sıkıntıyı daha önce yaşadım ASUS RX 580 kullanıcısıyım AMD Adrenalin'den fan ayarı yapmıştım bu sırada MSI Afterburner'de yüklüydü ve yaptığım ayar çakıştıgı için silmiştim şu an en stabil ayarı ASUS'un GPU Tweak uygulamasıyla alıyorum AMD Adrenalin'den yaptığım fan ayarınıda sildim sizin sorununuz da belki çakışmadan dolayı olabilir Sapphire'in kendi uygulaması varsa onu yükleyip onunla uygulamayı deneyin bu sırada AMD Adrenalin'den fan ayarınız varsa silin.

Bende aynı sıkıntıyı daha önce yaşadım ASUS RX 580 kullanıcısıyım AMD Adrenalin'den fan ayarı yapmıştım bu sırada MSI Afterburner'de yüklüydü ve yaptığım ayar çakıştıgı için silmiştim şu an en stabil ayarı ASUS'un GPU Tweak uygulamasıyla alıyorum AMD Adrenalin'den yaptığım fan ayarınıda sildim sizin sorununuz da belki çakışmadan dolayı olabilir Sapphire'in kendi uygulaması varsa onu yükleyip onunla uygulamayı deneyin bu sırada AMD Adrenalin'den fan ayarınız varsa silin.

Dediğiniz gibi bende MSI'la çakışıyor olabilir diye sildim ama fayda etmedi. Mesela MSI da otomatik fan ayarı seçince onda 1700 RPM'lere dahi çıkıyordu. Eğer çözüm bulamazsam mecbur geri onu yükleyeceğim.
Edit: Sanırım profil ayarlarından kaynaklanıyor. Oyun modunu seçince tamamen düzeldi düşük RPM olayı.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı