AMD APU A8 6600K sistem OC sonrası sürekli donup oyunlardan atıyor

MasterChiefTR

Femtopat
Daha fazla  
Herkese esenlikler. İşlemcim AMD APU A8 6600K 3.9 GHz işlemci. Normalde 4.2 GHz'di ama ben bunu biraz daha arttırıp 4.5 yapayım dedim. Ama daha sonra BF3 oynarken sürekli donup atmaya başladı. Daha sonra tekrar 4.2'ye indirdim ama yine düzelmedi. BIOS'u resetleyip tekrar 4.2 GHz'de bıraksam düzelir mi? 4.2 GHz'de bir sorun yoktu çünkü.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yüksek ihtimal stabilite sorunu veya ısınma sorunu var, bios resetlemek belki işe yarayabilir fakat donanım OC sırasında zarar görmüş ise bilemiyorum.

İşlemci sıcaklıklarını kontrol ettin mi? Kafana göre OC yapamazsın.
Kontrol etmedim işte cahillik işte.Tekrar biosu resetleyip önerilen oc işlemini yaptım.Şimdilik bir sorun yok ama yine de tavsiyelerinizi dinlemek isterim.
Kontrol etmedim işte cahillik işte.Tekrar biosu resetleyip önerilen oc işlemini yaptım.Şimdilik bir sorun yok ama yine de tavsiyelerinizi dinlemek isterim.
Şu an boşta 29-30-31 derecelerde geziyor.

Şu an boşta 29-30-31 derecelerde geziyor.
Stok soğutucu ile pek OC yapamazsın. Yeni bir soğutucu alıp önceden yapılmış OC leri örnek alıp yapabilirsin. Yaptıktan sonra sıcaklıklara dikkat et.

İnternette bu konuda daha önce OC denemeleri yapmış olan sitelerin ve kişilerin çekmiş oldukları videoları mutlaka izleyin derim. Ayrıca OC işlemi sırasında bir anda değil, Volt değerini biraz biraz arttırarak hala daha işlemcinin ve sistemin stabil olarak çalıştığı volt değerinde bırakmak daha uygundur. Ayrıca sıcaklık değerlerinize dikkat edin. Mümkünse stok soğutucu harici bir soğutucu kullanmanız. Sistemin stabil olarak çalışıp çalışmadığını birkaç test ile anlayabilirsiniz. Stabil olmaması durumunda anormal durumlar ve çökmeler meydana gelir ve bariz bir şekilde anlaşılır genelde.

İnternette bu konuda daha önce OC denemeleri yapmış olan sitelerin ve kişilerin çekmiş oldukları videoları mutlaka izleyin derim. Ayrıca OC işlemi sırasında bir anda değil, Volt değerini biraz biraz arttırarak hala daha işlemcinin ve sistemin stabil olarak çalıştığı volt değerinde bırakmak daha uygundur. Ayrıca sıcaklık değerlerinize dikkat edin. Mümkünse stok soğutucu harici bir soğutucu kullanmanız. Sistemin stabil olarak çalışıp çalışmadığını birkaç test ile anlayabilirsiniz. Stabil olmaması durumunda anormal durumlar ve çökmeler meydana gelir ve bariz bir şekilde anlaşılır genelde.
Hocam biosu resetledim ve eski haline getirdim işlemci hızını.Şu an boşta cpu temp 20 derecenin bile altında gösteriyor.bir de ekran kartım gt 1030 ve bazı oyunları sp modda ultrada çok rahat oynarken mp de 40-50 fpsde alıyorum hatta bazen ani fps düşmeleri oluyor.Nedeni işlemcinin yetersiz olması mı?ikinci el i5 4460 almayı düşünüyorum sizce iyi midir bu işlemci?

Hocam biosu resetledim ve eski haline getirdim işlemci hızını.Şu an boşta cpu temp 20 derecenin bile altında gösteriyor.bir de ekran kartım gt 1030 ve bazı oyunları sp modda ultrada çok rahat oynarken mp de 40-50 fpsde alıyorum hatta bazen ani fps düşmeleri oluyor.Nedeni işlemcinin yetersiz olması mı?ikinci el i5 4460 almayı düşünüyorum sizce iyi midir bu işlemci?
20 derece mi ilk defa 20 derecede boşta işlemci duyuyorum stok soğutucuyla.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı