AMD APU A8 6600K sistem OC sonrası sürekli donup oyunlardan atıyor

Hocam biosu resetledim ve eski haline getirdim işlemci hızını.Şu an boşta cpu temp 20 derecenin bile altında gösteriyor.bir de ekran kartım gt 1030 ve bazı oyunları sp modda ultrada çok rahat oynarken mp de 40-50 fpsde alıyorum hatta bazen ani fps düşmeleri oluyor.Nedeni işlemcinin yetersiz olması mı?ikinci el i5 4460 almayı düşünüyorum sizce iyi midir bu işlemci?
Bu konuda direkt bir şey demek doğru olmaz. SP oyunlarda sorun çıkarmazken MP oyunlarda çıkarması konusunda açıkçası bir fikrim yok. Oynadığınız MP oyundan tutun işlemcinize kadar herhangi bir yerde problem olabilir. Aşırı derecede texture renderlamanın olduğu oyunlarda sorun yaşıyor da olabilirsiniz.

Hayır yani işlemcinin orjinal kutudan çıkan soğutucusu.

Bu konuda direkt bir şey demek doğru olmaz. SP oyunlarda sorun çıkarmazken MP oyunlarda çıkarması konusunda açıkçası bir fikrim yok. Oynadığınız MP oyundan tutun işlemcinize kadar herhangi bir yerde problem olabilir. Aşırı derecede texture renderlamanın olduğu oyunlarda sorun yaşıyor da olabilirsiniz.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

hocam bu videoda 1080p de ultra ayarlarda msaa 2x iken bile mpde +35 fps alabiliyorken ben 720pde lowda 50 fps alıyorum.İşlemcisi de Intel Pentium G4560 3.5Ghz .Oyun da orijinal.

350 watt atx power.
Sizin sistemde harici ekran kartı yok demi bu attığınız video da ekran kartı takılı kasada çünkü.APU A8 6600K kullanıyorsunuz ama örnek alarak başka işlemci ve ekran kartı olan videoyu baz almışsınız anlayamadım ?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Bu videoyu baz alın bence.

Sizin sistemde harici ekran kartı yok demi bu attığınız video da ekran kartı takılı kasada çünkü.APU A8 6600K kullanıyorsunuz ama örnek alarak başka işlemci ve ekran kartı olan videoyu baz almışsınız anlayamadım ?

Bu videoyu baz alın bence.

var hocam var nasıl yok gt 1030 var .

Sizin işlemciniz apu bir işlemci ama siz karşılaştırma olarak bambaşka bir sistemle kıyaslıyosunuz onu anlayamadım ben.
Hocam videoda gtx 750 ti ile gt1030u karşılaştırmış ama benim ekran kartım olduğu için attım isterseniz buna bakın

Hocam videoda gtx 750 ti ile gt1030u karşılaştırmış ama benim ekran kartım olduğu için attım isterseniz buna bakın

Tamamdır başlıkta sistemde 1030 ekran kartı da olduğunu yazmamışsınız ben ondan afalladım :D

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı