AMD APU A8 6600K sistem OC sonrası sürekli donup oyunlardan atıyor

Hocam videoda gtx 750 ti ile gt1030u karşılaştırmış ama benim ekran kartım olduğu için attım isterseniz buna bakın
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Atmış olduğunuz videodaki Intel Xeon E3-1231 3.4 Ghz işlemci ile sizin işlemciniz arasında malesef uçurum var. Bu durumdan dolayı yüksek ihtimal CPU bottleneck oluyor ve ekran kartınız tam performanslı olarak çalışamıyor. Bu da bariz bir şekilde daha düşük FPS almanıza neden oluyor. MSI afterburner ile oyun içi değerlerinizi atabilirseniz daha sağlıklı cevap verebiliriz. CPU bottleneck nedir derseniz darboğaz manasına gelen bir durum. İşlemciniz işlenmesi gereken verilere yeterince cevap veremediği için sadece belli bir oranda performans verebiliyor. Bu nedenle CPU ne kadar veri işleyebilirse ekran kartı da o kadar gelen veriyi işleyebiliyor. Bu nedenle düşük GPU kullanımı ve aşırı CPU kullanımı durumları ortaya çıkıyor. Aşırı ısınma durumlarında ise malum işlemci kararsız çalışabilir ve beklenilen pürüssüzlük sağlanamaz.

Tamamdır başlıkta sistemde 1030 ekran kartı da olduğunu yazmamışsınız ben ondan afalladım :D
kusuruma bakmayın hocam ben bu tür forumlarla hiç içli dışlı değilim :D
Atmış olduğunuz videodaki Intel Xeon E3-1231 3.4 Ghz işlemci ile sizin işlemciniz arasında malesef uçurum var. Bu durumdan dolayı yüksek ihtimal CPU bottleneck oluyor ve ekran kartınız tam performanslı olarak çalışamıyor. Bu da bariz bir şekilde daha düşük FPS almanıza neden oluyor. MSI afterburner ile oyun içi değerlerinizi atabilirseniz daha sağlıklı cevap verebiliriz.
peki önerebileceğiniz bir işlemci var mı bu ekran kartına göre?

peki önerebileceğiniz bir işlemci var mı bu ekran kartına göre?
Bilgim yok fakat sosyali gezebilirsiniz. Ayrıca işlemciyi alırken anakart soketine uygun olup olmadığına bakmanız gerekiyor. Görünüşe göre işlemciniz FM2 soket, yani FM2 soket uyumlu bir işlemci bulmanız gerekiyor. Şartları sağlayamayan bir soket ise mecbur anakart yükseltmesi yapmanız gerekebilir.

Hocam yine rahatsız ediyorum da ya oyuna girerken bilgisayar reset atıyor.Biosu da sıfırladım.Sorun ne şimdi anlamadım tüm bunlar oc yaptıktan sonra olmaya başladı.
Fikrim yok ama ihtimallerden biri PSU gücü yetmiyor olabilir. Neden bir anda yetmemeye başladığı konusunda fikrim yok malesef, çünkü bios reseti atıp değerleri orijinale döndürdüğünüzü söylediniz. Yüksek yük altında yeterli gücü çekememekten dolayı bilgisayar kendini yeniden başalatıyor olabilir yada PSU kaynaklı bir sorun olabilir.
Bu arada bir ekleme daha yapayım, bios resetlediğinizde RAM profilleriniz de silinmiş olabilir, RAM'lerinizi yine her zaman kullandığınız hızda mı değil mi diye biostan kontrol ediniz @MasterChiefTR

Fikrim yok ama ihtimallerden biri PSU gücü yetmiyor olabilir. Neden bir anda yetmemeye başladığı konusunda fikrim yok malesef, çünkü bios reseti atıp değerleri orijinale döndürdüğünüzü söylediniz. Yüksek yük altında yeterli gücü çekememekten dolayı bilgisayar kendini yeniden başalatıyor olabilir yada PSU kaynaklı bir sorun olabilir.
Bu arada bir ekleme daha yapayım, bios resetlediğinizde RAM profilleriniz de silinmiş olabilir, RAM'lerinizi yine her zaman kullandığınız hızda mı değil mi diye biostan kontrol ediniz @MasterChiefTR
baktım hocam 1600 mHz zaten biosta da öyle yazıyordu.Dediğiniz gibi psu yetmiyo olabilir

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı