AMD APU yanına R9 280X takmak

Redro

Megapat
Herkese merhaba,
başlıkta da belirttiğim gibi AMD A10 (7850k) Apu için ucuz bir sistem toplayacağım 2.000 bin TL civarı.

5 veya 6 ay sonra aklımdaki R9 280X ekran kartı alıcam.

Aklımda ki Soru Apu'yu belli bir süre kullanıcam. Onun yerine i3 işlemci alıp ekran kartı mı karlı olur yoksa APU üstüne ekran kartı takarak mı?

Bir diğer sorum Eğer apu üstüne ekran kartı takarsam oyunlarda fps kaybı yaşar mıyım? FX-6300 tavsiye edicek olan teşekkür ederim ama alabilseydim fx8 serisi alırdım:)

Kısaca özet apu + ekran kartı performans açısından nasıl olur?

Teşekkürler.

2000.png

Herkese merhaba,
başlıkta da belirttiğim gibi AMD A10 (7850k) Apu için ucuz bir sistem toplayacağım 2.000 bin TL civarı.

5 veya 6 ay sonra aklımdaki R9 280X ekran kartı alıcam.

Aklımda ki Soru Apu'yu belli bir süre kullanıcam. Onun yerine i3 işlemci alıp ekran kartı mı karlı olur yoksa APU üstüne ekran kartı takarak mı?

Bir diğer sorum Eğer apu üstüne ekran kartı takarsam oyunlarda fps kaybı yaşar mıyım? FX-6300 tavsiye edicek olan teşekkür ederim ama alabilseydim fx8 serisi alırdım:)

Kısaca özet apu + ekran kartı performans açısından nasıl olur?

Teşekkürler.
Oyuından oyuna değişiklik gösterir, fakat benim görüşüm APU'nun içerisindeki işlemci ancak Dahili GPU'suna yetiyor. Sanırım APU'nun %47'si GPU, %53'ü CPU olduğu için işlemcisinden fazla birşey beklememek lazım.

125W ile 84W arasında ne fark gördünüz, pek bir şey demeyeceğim açıkçası.

F/P ürün olarak kullanıcının istediği kadar iyi değerler veriyorsa, sorun yok demektir.

Daha sonra baktım şöyle hoş bir sistem toparladım.
PSU ve soğutucu değişebilir hdd ve kasa sıkıntım yok o yüzden çıkardım

Dosya Ekleri

• ###1.JPG
    ###1.JPG
    55,9 KB · Görüntüleme: 300
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı