İnternetten baktığım kadarıyla C3 Stepping işlemcide 4. çekirdek açılabiliyormuş. Ama çok sayıda deneme yapmama rağmen maalesef açmayı başaramadım.
Açılışta "Press 4 To Unlock ASUS Cpu Unlock" mesajı geliyor basmama rağmen bir değişiklik yok maalesef.
Öncelikle şunları belirteyim. AMD o işlemcilerin 1 çekirdeği kusurlu olduğu için kapatıyor. Yani bu kusur büyükte olabilir, küçükte olabilir. Sistem stabil çalışadabilir çalışmayada bilir. Ayrıca çekirdeğini açtığınız zaman muhtemelen Phenom 2 X4 B50 modeline yükselecek ve bu halindeyken stok soğutucu ile 80 dereceye kadar çıkabiliyor. Harici fan almanı tavsiye ederim.
Bios'a gir.
Advanced sekmesine gel.
CPU Configuration'a gel.
ASUS Core Unlocker'in karşısı Disable olması lazım. Onu Enable yap.
Dediklerinizi yaptım başlangıçta 4 tuşuna bastım bilgisayar açılışta Windows uyarısı çıktı onarın vs vs gibisinden. Direk açılsın seçeneğini seçince resetledi tekrar 4 e bastım sorunsuz açıldı ama çekirdekte açılmadı maalesef.
4 rakamını unutun. Siz dediklerimi yapın. Bu şekilde sonuca ulaşmamız çok güç. Disable yapıp F10'a basıp yeniden başlatın. Sonra Enable yapın ve tekrar F10'a basın. Biraz bekleyin. 30 saniye geç açılacak PC.