AMD Athlon 2 X3 445 çekirdek açma

enAlesia

Megapat
Daha fazla  
İnternetten baktığım kadarıyla C3 Stepping işlemcide 4. çekirdek açılabiliyormuş. Ama çok sayıda deneme yapmama rağmen maalesef açmayı başaramadım.
Açılışta "Press 4 To Unlock ASUS Cpu Unlock" mesajı geliyor basmama rağmen bir değişiklik yok maalesef.

İşlemcim:
Ekran Alıntısı.JPG

Anakartım:
anakart.JPG

Öncelikle şunları belirteyim. AMD o işlemcilerin 1 çekirdeği kusurlu olduğu için kapatıyor. Yani bu kusur büyükte olabilir, küçükte olabilir. Sistem stabil çalışadabilir çalışmayada bilir. Ayrıca çekirdeğini açtığınız zaman muhtemelen Phenom 2 X4 B50 modeline yükselecek ve bu halindeyken stok soğutucu ile 80 dereceye kadar çıkabiliyor. Harici fan almanı tavsiye ederim.
  1. Bios'a gir.
  2. Advanced sekmesine gel.
  3. CPU Configuration'a gel.
  4. ASUS Core Unlocker'in karşısı Disable olması lazım. Onu Enable yap.
  5. F10'a bas ve enter de.
Artık çekirdeğin açılmış olması lazım.

Bios update yapmayı denedim ama değişik sorunlar çıkarttı devamlı, bizzat sitesinden indirmeme rağmen uyumsuz sürüm gibi hatalar verdi.

Dediklerinizi yaptım başlangıçta 4 tuşuna bastım bilgisayar açılışta Windows uyarısı çıktı onarın vs vs gibisinden. Direk açılsın seçeneğini seçince resetledi tekrar 4 e bastım sorunsuz açıldı ama çekirdekte açılmadı maalesef.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı