AMD Athlon 860K RX 480 Darboğaz Yapar mı?

Oğuzhan Çakmak

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar konuda belirtildiği gibi RX 480 4 GB ya da 8 GB oluşu fark eder mi? Darboğaz yapar mı? Yabancı sitelerde yapmadığını gördüm, bir de sizin fikirlerinizi duyayım.

Yüksek FPS almak istediğiniz oyunlarda ciddi droplar olabilir. GTX950' nin üzerinde bir GPU takılmamalı o işlemciye kullanan arkadaşlarda aynı şekilde sorunlar yaşıyor özellikle yeni nesil oyunlar daha fazla işlemci gücü istediğinden 950' nin üzerine çıkmak pekde sağlıklı olmaz.

Büyük ihtimal yapar. Eğer bu bileşenleri satın aldıysan sana tavsiyem CPU ya sağlam bi soğutma alıp CPU yu OC ile kullanman. Veya gücün yetiyorsa CPU değiştir.

YouTube' da yabancı bir kullanıcı sistemini güncellemeden önce sizin işlemciniz ile bazı oyun testleri gerçekleştirmiş. i5 6600K ile güncelleyip tekrar aynı testleri tekrar gerçekleştirmiş. (V-Sync açık olarak gerçekleştirmiş. )

AMD Athlon II X4 860K Kaveri 3.7GHz Testi :
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Intel Skylake Core i5 6600K 3.5 GHz Testi :
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Sonuç olarak gerçekten bir darboğaz söz konusu fakat yenilemeye gitmek istemiyorsanız sizi idare edebilecektir diye düşünüyorum.

Arkadaşlar öncelikle hepinize teşekkür ederim. İşlemciyi ocak ayında msi a68hm-e33-v2 anakartıyla beraber aldım iyi bir soğutucuya sahip olduğumu düşünüyorum.Bende dar boğaz yapıcağını düşünüyorum ama çok ekstrem farklı sonuçlar da doğurmaz biliyorsunuz 880k çıktı 4k çözünürlükte oyun oynuyanlar var rx480 8 gb ile sonuçta bu işlemci de çok eski model değil.Konuya hakim olan bu sitede üyeliği olan bir arkadaşımla da tartıştım.Değiştirirsem sadece işlemci değil anakart ve ramda değişicek hem z serisi için hem de ddr4 en azından beni bi 3 ay banko götürür diye düşünüyorum.Sonuçta 30 fps farkettirecek değil ya 10 fps 20 fps :D

YouTube' da yabancı bir kullanıcı sistemini güncellemeden önce sizin işlemciniz ile bazı oyun testleri gerçekleştirmiş. i5 6600K ile güncelleyip tekrar aynı testleri tekrar gerçekleştirmiş. (V-Sync açık olarak gerçekleştirmiş. )

AMD Athlon II X4 860K Kaveri 3.7GHz Testi :

Intel Skylake Core i5 6600K 3.5 GHz Testi :

Sonuç olarak gerçekten bir darboğaz söz konusu fakat yenilemeye gitmek istemiyorsanız sizi idare edebilecektir diye düşünüyorum.

Arkadaşın çektiği videolar çok saçma disslikeları görmüşsündür.Acayip bir kişilik :D bence şunu da izlemelisin.

Çözünürlük yükseldikce işlemciye düşen yük azalır. Çözünürlük düştükçede işlemciye binen yük artar. Ayriyeten yüksek FPS aldığınız oyunlarda işlemciye düşen yükte çok fazladır ekran kartı zaten elinden geleni yapar ama işlemcinin izin verdiği kadarını. Ama dediğin doğru 20-30 FPS gibi uçurumlar oluşmayacaktır ortalamada ama anlık olarak daha yüksek farklarda oluşabilir.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı