AMD Athlon II x2 215 Msi R7 240 İle Darboğaz Sorunu

EventerloN

Hectopat
Daha fazla  
Hepinize merhaba, sorumu sormadan öncelikle şu anki sistemimi yazayım;

• AMD Athlon II x2 215 2.8 GHz
  • MSI R7 240 2GB LP (Yeni Aldım)
  • 4 GB DDr2 800 MHz Tek Modül (Yeni Yükselttim)
  • Ecs A740GM-M Anakart
  • Powerman 300 W Güç Kaynağı

Ekran kartını ve RAM'i burada açtığım önceki konulardan aldığım tavsiyeler üzerine yeni aldım her şey çok güzel bir de Win8.1 64 bit kurdum fakat işlemcimin ekran kartımı limitlediğini düşünüyorum yani darboğaza uğruyor. Bunu düşündüren şey de R7 240'ın benchmarklarda aldığı FPS değerlerini alamıyorum mesela Technopat test yaptığında GTA 5 ort. 30 FPS üstü alırken GTA 4'te 20 FPS anca alıyorum ve onlar 1080p test yapmıştı ben 900p çözünürlükte oynuyorum. Öncelikle sorum şu, işlemci ve ekran kartı darboğazını uyumunu gösteren bir uygulama varsa onun üzerinden incelemek istiyorum. Technopat kullanıyordu ama bulamadım, ikinci sorum da eğer darboğaz varsa ve bunun bir çözümü yoksa am3+ soket tipine uygun R7 240'a sıkıntı çıkarmayacak en ucuz işlemci tavsiyenizi bekliyorum. Kafamda FX6300 var ama ekran kartımdan daha pahalı ayrıca 6 çekirdek fazla mı olur bilmiyorum. Amacım ucuz olması yani daha ne kadar ucuz olabilir bilmiyorum ama yine bu ekran kartının fiyatlarına bir şey tavsiye ederseniz çok sevinirim bu kadar yazdığımı okuduysanız da ayrıca teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hem işlemciden hemde sistemin(işlemci,ram) DDR2 olmasından kaynaklanıyor bana sorarsanız.
Peki Tavsiyeniz Nedir Ne Yapmalıyım ayrıca işlemci nasıl ddr2 oluyor onu anlamadım birde anakartı değişitmek çok masraflı olacağı için mümkün değil ayrıca bildiğim kadarıyla ram fps i o kadar etkilemez ben sorunun işlemcimin eski olmasından kaynaklandığından eminim çünkü bir oyun açtığımd aişlemci kullanımı %100 e çıkıyor ve bazende video çekiyorum fps droplar yaşanıyor lütfen yardımcı olun yada işlemci tavsiyesi verin sizden istediğim işlemciyi şöyle düşünebilirsiniz r7 240 bir işlemci modeli olsaydı olan işlemcilerden hangisine denk gelirdi olarak düşünebilirsiniz

Bendede Core 2 duo e7200 r7 240 3 gb ddr2 ram var.Gta 4 de ayarlar geneli yüksek gölge medium da çözünürlük 1280x1024 30 FPS civarı alıyorum. Ayarları düşürsemde 35 üstüne çıkmıyor.Gta4 sorunlu bir oyun optimizasyon berbat bende bugun Gta5 i yüklüyorum.Sistemlerimiz aynı sayılır.Ram bende bu hafta sonu 4 gb yapıcam.
Athlon II x2 215 r7 240 ile darboğaz yapıcağını düşünmüyorum.Technopat yaptığı testlerde sol köşedeki şeyleri diyorsan o program MSI Afterburner.

Bendede Core 2 duo e7200 r7 240 3 gb ddr2 ram var.Gta 4 de ayarlar geneli yüksek gölge medium da çözünürlük 1280x1024 30 FPS civarı alıyorum. Ayarları düşürsemde 35 üstüne çıkmıyor.Gta4 sorunlu bir oyun optimizasyon berbat bende bugun Gta5 i yüklüyorum.Sistemlerimiz aynı sayılır.Ram bende bu hafta sonu 4 gb yapıcam.
İşlemci Olarak am3 tipinde bulabildiğim en ucuz fx 6100 sanırım onu almaya çalışıcam birde gta 5 de aldığınız performansı yazarsanız sevinirim sağolun

Hocam benim de sizinkine benzer sistemim var(İşlemcim II X2 240). Ben de r7 240 alarak yükseltme yapmayı düşünüyordum. Şuan 9500gt var ve GTA IV'te dediğiniz gibi 20fps civarı alıyorum. Darboğaz sorununu çözebildiniz mi?

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı