AMD Athlon II X2 240 sisteme ekran kartı yükseltmesi

Hakan Kert16

Hectopat
Daha fazla  
Bilgisayarımı tamire vermiştim. Anlaşılan anakartım bozukmuş onu değiştirdiler format falan attılar fanı değiştirdiler. Baktım ki ekran kartım ATI Radeon 4300-4500 series 512 mb iken Nvidia GeForce 7025 256 mb olmuş. Bu durum çok kötü. Oyunlarda çok kasma yapıyor. RAM almak istiyorum ama anakartı araştırdığımda 2x DDR2 2x DDR3 RAM slotu olduğu yazıyor. Chipset olarak Nvidia 7025 630a yazıyor. Bu ekran kartı yok mu demek anakartımda? Intel'deki Intel HD Graphics olayı mı? Öyle olduğunu sanmıyorum çünkü işlemciler için geçerli diye biliyorum. Bu nasıl olabilir? Bilgisayara takılı RAM 2 GB DDR2. DDR3 RAM alsam bir tane ddr2 ve ddr 3 aynı anda çalışabilirmi ? Ve hangisi DDR 2 DDR 3 onuda bilmiyorum. Sarılar DDR2 Maviler DDR3 mü yoksa tam tersi mi? Aynı zamanda ekran kartını da değiştirmek istiyorum. GT 1030 alsam anakartımla uyumlu olur mu? Darboğaz yaşar mıyım?
Sistemim:

CPU: AMD Athlon II X2 240 24 °C Regor 45nm Technology
RAM: 2,00GB Single-Channel DDR2 @ 267MHz (4-4-4-12)
Motherboard: ASRock N68C-GS FX (CPUSocket) 33 °C
Graphics: W9009S (1360x768@60Hz) 256MB NVIDIA GeForce 7025 / nForce 630a (ASRock)
Storage: 298GB Western Digital WDC WD32 00AAJS-65M0A SCSI Disk Device (SATA) 38 °C
Optical Drives: HL-DT-ST DVDRAM GH22NS50 SCSI CdRom Device
Audio: VIA High Definition Audio

Dosya Ekleri

• N68C-GS FX(L1).jpg
    N68C-GS FX(L1).jpg
    237,8 KB · Görüntüleme: 103
Son düzenleyen: Moderatör:
Anakartınız değiştiği için anakart üzerindeki grafik yonga seti de haliyle değişmiş. Farklı yonga seti olan bir anakart takılmış. AMD'den Nvidia'ya geçiş bu anlamda normal bir şey.

Anakartınız üzerinde onboard GPU bulunmakta.

Sisteminize acilen RAM takviyesi yapmanız lazım. Şu anki RAM'inizle uyumlu DDR 2 bir RAM alabilirsiniz. Alırken saat hızlarına dikkat edin. Ayrıca anakartınız DDR 3 RAM ile de uyumlu. Yapabiliyorsanız DDR 3 RAM ile takviye yapın fakat DDR 2 ve DDR 3 RAM'i aynı anda çalıştıramayacağınızı aklınızdan çıkarmayın. DDR 3 alırsanız DDR 2 olan RAM'i anakartınızdan çıkarmanız gerekecek.

Sisteminizdeki güç kaynağını belirtmemişsiniz. Ekran kartı tavsiye edilirken güç kaynağı en çok dikkat edilen parçalardan birisidir. Her ne kadar bu sisteme önerebileceğimiz ekran kartları düşük güç tüketimine sahip olsa da bazı güç kaynakları içerisinde bulunduğu sistemi bile zar zor idare ediyor. En ufak bir yükseltmede yarı yolda bırakabiliyor.

GT 1030 anakartınızla uyumludur. Ayrıca bu sisteme gidebilecek en ideal ekran kartıdır.

Anakartınız değiştiği için anakart üzerindeki grafik yonga seti de haliyle değişmiş. Farklı yonga seti olan bir anakart takılmış. AMD'den Nvidia'ya geçiş bu anlamda normal bir şey.

Anakartınız üzerinde onboard GPU bulunmakta.

Sisteminize acilen RAM takviyesi yapmanız lazım. Şu anki RAM'inizle uyumlu DDR 2 bir RAM alabilirsiniz. Alırken saat hızlarına dikkat edin. Ayrıca anakartınız DDR 3 RAM ile de uyumlu. Yapabiliyorsanız DDR 3 RAM ile takviye yapın fakat DDR 2 ve DDR 3 RAM'i aynı anda çalıştıramayacağınızı aklınızdan çıkarmayın. DDR 3 alırsanız DDR 2 olan RAM'i anakartınızdan çıkarmanız gerekecek.

Sisteminizdeki güç kaynağını belirtmemişsiniz. Ekran kartı tavsiye edilirken güç kaynağı en çok dikkat edilen parçalardan birisidir. Her ne kadar bu sisteme önerebileceğimiz ekran kartları düşük güç tüketimine sahip olsa da bazı güç kaynakları içerisinde bulunduğu sistemi bile zar zor idare ediyor. En ufak bir yükseltmede yarı yolda bırakabiliyor.

GT 1030 anakartınızla uyumludur. Ayrıca bu sisteme gidebilecek en ideal ekran kartıdır.
Malesef PSU'mun modelini ve kaç wat olduğunu bilmiyorum. 267 mhz ramim var. Gt 1030 ve sistetime kaç mhz ddr 3 ram önerirsiniz ?

Anakartınız DDR 3 1600 MHZ RAM desteklese de aynı desteği işlemcinizin sağlayabileceğini sanmıyorum. 1066 MHZ DDR 3 RAM takabilirsiniz.

Anakartınız DDR 3 1600 MHZ RAM desteklese de aynı desteği işlemcinizin sağlayabileceğini sanmıyorum. 1066 MHZ DDR 3 RAM takabilirsiniz.
Peki kaç gb ram almalıyım. Ve illa hyperx falanmı olması gerek düz soğutmasız yeşil ramlardan alsams olurmu ? Almamı öneerdiğiniz link falan varmı ?

Hocam bu sizin bütçenize kalmış. Eğer bütçeniz el veriyorsa, anakartınız da destekliyorsa 8 GB RAM sizin için ideal olur. Soğutmalı almanıza gerek yok. Soğutmasız yeşil olanlardan alsanız da olur. Tabi anakartınızın desteklediği RAM çeşitlerini de araştırıp ona göre almalısınız.

ASRock > N68C-GS FX

Şu linkin içerisinde alt taraflarda Memory QVL yazan kısma tıkladığınızda bir PDF indireceksiniz. Onun içerisinde hangi RAMleri desteklediğini bulabilirsiniz.

Baktığımda 1333 lük ram alabilecek bütçem var. Fakat bi sıkıntı olurmu bilemiyorum en rahat bulunan mhz 1333. 1066 dediniz sanırım ama onu aliexpress dışında bi yerde bulamadım. Birde max capacity 8 yazıyor yani ben 16 lık ram takamam değil mi ? DDR3 lere 2 tane 8 lik taksam anakart destekleyemezmi demek bu ? Birde bu anakartta hangisi ddr 3 hangisi ddr 2 ? Bu arada Çok teşekkür ederim. O kadar yardımcı oldun ki. Ne kadar teşekkür etsem azdır.

4gb Kingston Ddr3 1333mhz Desktop Pc Amd Ram - n11.com

Son düzenleme:
@Hakan Kert16 rica ederim. Sıkıntı olmaz hocam. Anakartın o RAM'i destekliyor olması önemli.

16 GB desteklemez hocam. Toplam destekleyeceği maksimum kapasite 8 GB.

Slotların renkleri farklıdır. Anakartınızda attığınız fotoğrafa göre sarı ve lacivert renklerde slotlar mevcut. Şu an kullandığınız DDR 2 RAM hangi renk slota takılıysa DDR 3 RAM de diğer renkteki slota takılır. Bu şekilde ayırabilirsiniz.

Sanırım linkini attığınız ürünü anakartınız desteklemiyor.

Screenshot_21.png

Size daha önceden atmış olduğum desteklenen RAM listesinde attığınız RAM'in modelini göremedim. 2 GB olan versiyonu var fakat 4 GB desteklediği yazmıyor. kapasite konusunda sıkıntı çıkacağını sanmam ama tam olarak da garanti veremem.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı