O zaman i5 veya i7 işlemci tercih edin. Ben 2009'da i7 960 işlemci almıştım. O zamanın parasıyla 570 TL vermiştim. 5 yıl kullandım. Rahat 5 yıl daha gider.
Yani geleceğe yönelik yatırım yapmak istiyorsanız, bütçeyi yüksek tutun. Yada bugün ucuz sistem alıp bir kaç sene sonra tekrar yenileyin seçim sizin.
Bu arada ekran kartları teknolojik değişimlere göre çabuk eskiyebiliyor. Mesela DirectX 12 desteği tam anlamıyla gelecekmi firmalar satışları etkilemesin diye destekleyeceğiz diyor.
Ama Nvidia tarafında DirectX 12 desteğini tam olarak alacak mimari Maxwell olacak diyorlar. Belli olmaz tabi.
Ben yaklaşık 8 senedir kullandığım emektar Radeon HD4850 ekran kartını GTX 960 ile yenilemeyi düşünüyorum.
250$ yani 600-700 TL civarında olacak ama tam bir fiyat performans kartı olacak. Vaktiniz varsa bekleyin derim.
Bu arada güç kaynağını çok yüksek tutmuşsunuz. Maxwell mimarili yeni nesil kartlar daha az güç tüketiyor. 600 Watt'lık bir ürün alıp 150TL tasarruf edip paranızı daha iyi, az güç tüketen bir ekran kartına yöneltebilirsiniz.