AMD Athlon II X2 250X işlemciye ne kadar OC yapılır?

DogeBread

Femtopat
Daha fazla  
2 çekirdekli işlemcim var ve War Thunder'da ucu ucuna yetiyor. Yani maç ortasında çökmeler yaşanıyor işlemciden kaynaklı diye.
Düşünüyorum ama yine de sistem özelliklerini detaylı bir şeklide vereyim.
Anakart: GA-78LMT-S2P (BIOS Update yaptım)
PSU: 350W Frisby.
İşlemci: AMD Athlon II X2 250X 3.0GHz(3.6GHz'e çıkardım stabil) 60.5W (işlemci boşta 50 derece, oyunda yük altında en fazla 72'yi görüyor.
RAM: 4+4 GB.
Ekran kartı: GT 420.
Sistemim bu yukarıda gösterdiğim gibi. 3.6 ya çıkardım gücünü arttırmadan gücünü ne kadar arttırırsam 4.0 GHz de stabil çalışır? Ya da daha iyisi yapılır mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Aynı sistem X2 250 var bende. 3.4 yaptım en fazla sonra 3.2'ye çektim. Ama şu an kendi kendine kapatmış herhalde OC 3.2 yapıyorum geri 3.0 oluyor. Performans artışı da görmedim. Tek gördüğüm ısınan teneke :d. Hem GT420 miz var, bir halta yaramıyor. OC yaparak ömür yedirtirsin sadece.

zaten işlemciyi yenileyecem 1 sene içersinde fx 6800 olur belki ama en azından çökmeyecek kadar yetse yeter bana
Aynı sistem X2 250 var bende. 3.4 yaptım en fazla sonra 3.2'ye çektim. Ama şu an kendi kendine kapatmış herhalde OC 3.2 yapıyorum geri 3.0 oluyor. Performans artışı da görmedim. Tek gördüğüm ısınan teneke :d. Hem GT420 miz var, bir halta yaramıyor. OC yaparak ömür yedirtirsin sadece.
ekran kartı gerekmi acaba ilk işlemciyi düşünüyorum

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı