AMD Athlon X4 860k 113 Derece

• Konuyu başlatan Burak4242
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 1
  • Görüntüleme 1.324
B

Burak4242

Ziyaretçi
Selamın aleyküm dostlar. 2 gün önce HDD hariç yeni bilgisayar topladım. Özellikleri;
  • AMD Athlon X4 860k İşlemci
  • GIGABYTE F2A68HM-DS2 Soket FM2+ DDR3 2400MHz(O.C) VGA&DVI USB 3.0 Anakart
  • Sapphire R9 270x Dual-x 2gb 256 bit ddr5 gpu
  • G-SKİLL 2x4 8GB 1600 MHz RAM
  • Aerocool GT Black Edition 500W Kasa
  • 500 GB Samsung HDD
Hiçbir parçada sıkıntı yok. İşlemci hariç. Far Cry 3 oynarken 30-45 dakikanın ardından 113 cpu sıcaklığı gördüm hemen kapattım. Fanspeed artırdım şu an bir oyundan launcher ile patch attırıyorum. 1 sıcaklık 1 fan programı + Chrome açık işlemci sıcaklığı 75-85 arası oynuyor. Stock fan mı yetersiz kalıyor yeni fan almam gerekecek olsa en ucuz bir öneriniz var mı? Ya da başka türlü nasıl çözerim? Stockfan işlemci yanında geldi üzeri macunlu olarak. Kasanın çift tarafı açık. O da sıcaklığı da taş çatlasın 7-8 derecedir. Yardımlarınızı bekliyorum.

İşlemci soğutucusunun ayaklarını düzgün olduğunu kontrol edin. Tüm ayakların eşit ve sıkı olduğuna dikkat edin. Aida64 ile cpu testi yapın ve çıkan değerleri bizimle paylaşın. İşlemcide o.c var ise ayarları sıfırlayın. Bunları yaptınız halde hala aynı ise birde işlemciye underclock yapıp tekrar test edin. Ve sonucları bizimle paylaşın.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı