AMD Athlon X4 860K ve R9 280 Tabanlı Sistem Toplama

Alper Han

Hectopat
Katılım
29 Mart 2015
Mesajlar
49
Yer
Istanbul
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
Ana Kart: www.hepsiburada.com: MSI A88X-G45 GAMING Amd A88X 2400MHz(OC) DDR3 Soket FM2+ ATX Fiyatı

İşlemci : www.eksenbilgisayar.com: AMD Athlon X4 860K Black Edition, 3.7 GHz (4 GHz), Soket FM2+, Quad-Core İş

İşlemci fanında kararsızım. Kendi fanını mı kullansam.

Ya da : Deep Cool Gammaxx S40, Soket Intel Ve Amd , 120x25mm Fan Işlemci 26482730 - n11.com
Bana 2'si de yetersiz gibi geldi. Sağlam bir şey lazım. Sebebi işlemciyi 4.5'e çekicem.

Kasa : www.hepsiburada.com: Dark Cobra USB 3.0 ve SSD Ready 12cm Fanlı ATX Oyuncu Kasası Fiyatı

Yada : www.hepsiburada.com: Deep Cool Smarter 1xUSB 2.0, 1xUSB 3.0, 1xAudio, 1xMic Siyah Fiyatı

RAM olarak karar vermedim. 1333 falan mı alsam :D AnaKart O.C. boşuna almış olmakta istemiyorum. Çok sağlam ve ucuz bir RAM bulursanız onu da takabilirim.

Güç Kaynağı: www.hepsiburada.com: Aerocool KCAS 600W 80+ Bronze 12V 45A Aktif PFC Güç Kaynağı Fiyatı

Bunu seçtim ama yeterli mi dikkat etmedim. Belirtirseniz sevinirim, hata olmasın. :)

Ekran Kartı: www.hepsiburada.com: MSI Amd Radeon R9 280 3GB 384Bit GDDR5 (DX 11.2) PCI-E 3.0 Fiyatı

Örneğin Crysis 3'de High'de 50 FPS verir mi? Vermezse 512Bit alıcam.

HDD Elimde var. 7200 500 GB
İşime yaramazsa bu alınır :www.hepsiburada.com: WD Green 1TB Intellipower Sata 3.0 64Mb 3,5'' Sabit Disk Fiyatı

SSD almama gerek var mı?
Unuttuğum bir şey varsa belirtin lütfen. :)
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle kasa olarak PSU'su altta olan bir kasa seçmeli yoksa bütün sıcak hava PSU içinden geçer arkada 12 CM egzost fanı olasa da.
Kasa olarak Zalman Z1 ya da Z3 alınabilir en azından PSU konumları üstte olduğundan.

Artık Technopat'ta kasa incelemeleri görmek istiyoruz.

Seçtiğiniz işlemci ve anakart 700 TL civarı tutuyor. Aynı miktara İ5 4460 ve H81M-P33 alınabilir. Bir de O.C. le uğraşmadan performans alırsınız. Kaldı ki o işlemci öyle O.C. ile müthiş performans veren bir 2500K değil, bu yüzden o işlemci için anakarta o kadar yatırım yapmak gereksiz.

Deep Cool fan olarak sadece Gammax 300 alınabilir, o da fanı 12 cm ve sessiz olduğu için, bir de AMD'ye uygun kolay tak çıkar klipsli yapısından dolayı. Fakat bu fan O.C. için uygun değil sadece gürültülü stok fan yerine takılabilir. Diğer Deep Cool ürünlerine yaklaşmamak gerek. 30 40 Lira tasarruf edeceğim derken hayal kırıklığı yaşarsınız. Özellikle O.C. düşünüyorsanız zaten 12 CM fanı olmayan bir soğutucu almamalı stok fan yerine.

İ5 4440 ve FX 6300 deneme şansım oldu. İ5 neredeyse FPS kaybı olmadan oyun kaydı alırken FX 6300 düşüş yaşadı. Bu da işlem ücünü gösteriyor. Bazı programlarda render alırken O.C. olmadan bile FX 6300 önde, hakkını vermek lazım.

Yüklenme süreleri hariç oyun oynarken fark olmasa da genel kullanımda SSD farkı hemen hissediliyor. Tepki süresi olarak 1 2 saniye deyip geçmemeli, çok fark yaratıyor. Henüz SSD kullanmadıysanız yeni bir HDD yerine bence bekleyip SSD takviyesi yapın. Çift disk kullanımı SSD ile olursa tadından yenmez.
 
Ana Kartın Fiyatı 430 Civarında Sanırım Şuan Ben 340'a Aldım Ertesi Gün bir baktım fiyatı tavan yapmış :)

İşlemci:Yüksek Bir Performans İstiyorum FM2/FM2+ O.C. ile maximum hız alabiliceğim bir işlemci fiyatı önemli değil

İşlemci Fanı Fiyat Önemli Değil En Kalitelilerinden bazılarını atın :)

Kasa - Güç Kaynağı : www.hepsiburada.com: Dark Scorpion 750W 2xUSB3.0, 2xUSB2.0 ATX Siyah Oyuncu Fiyatı

Bunu Aldım Umarım iş görücek bir şeydir

Ram: www.hepsiburada.com: Kingston HyperX Beast 8GB(2x4GB) 2400MHz DDR3 Performans Ram Fiyatı Bunu Alıcam iş görür sanırım

Ekran Kartı Hdd Ssd önerebilirsiniz onlarda kararlı değilim

Bu Kadar Geç Cevap Vermemin sebebi Kalın yazdığım için ceza almam :)

Sanırım Kimse İlgilenmiyor :(
 
Ana Kartın Fiyatı 430 Civarında Sanırım Şuan Ben 340'a Aldım Ertesi Gün bir baktım fiyatı tavan yapmış :)

İşlemci:Yüksek Bir Performans İstiyorum FM2/FM2+ O.C. ile maximum hız alabiliceğim bir işlemci fiyatı önemli değil

İşlemci Fanı Fiyat Önemli Değil En Kalitelilerinden bazılarını atın :)

Kasa - Güç Kaynağı : www.hepsiburada.com: Dark Scorpion 750W 2xUSB3.0, 2xUSB2.0 ATX Siyah Oyuncu Fiyatı

Bunu Aldım Umarım iş görücek bir şeydir

Ram: www.hepsiburada.com: Kingston HyperX Beast 8GB(2x4GB) 2400MHz DDR3 Performans Ram Fiyatı Bunu Alıcam iş görür sanırım

Ekran Kartı Hdd Ssd önerebilirsiniz onlarda kararlı değilim

Bu Kadar Geç Cevap Vermemin sebebi Kalın yazdığım için ceza almam :)

Sanırım Kimse İlgilenmiyor :(

X4 860k dan şaşma.
 
Daha önce sistem önerisi vermemişmiydik size ? Anakartı satın almamış olsanız Intel onerirdik fakat suanda sistem gayet güzel. Ben 50 liralık akasa pico sogutucum ile 100W TDP degerli AMD işlemcimi 4.2 GHZ hızında herhangi bir problem olmadan kullanıyorum. S40 güzel bir sogutucu ve benim şuan kullandıgım sogutucuyu ikiye katlar bu yüzden yeterli olacaktır. WD Green serisi HDD ler WD tarafından depolama amaçlı üretilmiştir. Birincil diskiniz olacaksa eger Blue veya Black tercih edin. Depolama amaçlı ise alınabilinir. Kasa olarak Deep Cool Smarter tercih edin çünkü egzoz fanına 120mm fan takılabiliniyor. Şuan stokta yok fakat aynı kasanın fan eklenmiş modeli var onu tercih edebilirsiniz. Bana göre elinizde HDD varsa WD Green yerine SSD tercih edin.

Ayrıca sogutucunun teknik özelliklerine baktınız mı bilmiyorum ama 120mm fan bulunuyor ve bir çok yer tarafından tavsiye ediliyor.

GAMMAXX S40 DEEPCOOL CPU Air Coolers

Düzenleme: Tercih ettiginiz kasada gayet güzel içerisindeki güç kaynagı verimli. Ramleri 1600MHZ alsanızda olur. Şuanki hali ile gayet güzel. Yukarıda da söyledigim gibi sadece SSD eksiginiz var.
 
Son düzenleme:
Hocam Ben Almışken Tam Almış Olmak İstiyorum :) Daha Öncede hiç toplamadım yani parçalar birbirine tam uyarmı fln o konularda çok bilgili değilim

Şuan sistem iyimi size göre son durumu atabilirmisiniz :)
 
Söyledigim gibi WD Green serisini iptal ederek Samsung marka bir SSD koyun. Sogutucu olarak S40 tercih edin. Tercih ettiginiz kasa ve güç kaynagı gayet yeterli. Ramlere 2400MHZ olacak diye uçuk paralar vermeye gerek yok. 1600MHZ ve üzeri olmak kaydı ile en ucuz ve en yüksek kapasiteyi veren firmayı tercih edin.
 
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı