AMD Athlon X4 950 ve ASUS GT 1030 sistemde CPU kullanımı %100 oluyor

mewikedimewi

Femtopat
Daha fazla  
Öncelikle merhaba, AMD Athlon X4 950 ile ASUS GT 1030 kullanıcısıyım fakat şöyle bir sorunum var. League of Legends oynamaktayım genelde fakat oyunu açarken olsun, oyundayken olsun GPU kullanımı hep %100'de yani işlemci hep yüksek ve bu durum sadece şimdi olan bir şey değil, yıllardır bu durumu yaşıyorum. Anlayan birinden bilgi almak istedim yardımcı olursanız çok sevinirim.

97CPU.PNG
100CPU.PNG
Sistem bilgisi.PNG

Son düzenleyen: Moderatör:
Anladım peki bir şey daha soracağım, biosta'ki ASUS optimal modunu açtım galiba overclockmuş 3.5'den 3.9a çıktı kapatmalı mıyım açık kalmalı mı?

Kapatmana gerek yok. Ama Windows Defender bilgisayarını sömürüyor Resimlere baktığımda. Kapatmanız iyi olabilir.

Isı değerleriniz nasıl? Oyunlarda kaç dereceyi görüyorsunuz?
Asus Optimalı Açtığım İçin 60 65 arası değişiyor sıcaklık
Kapatmana gerek yok. Ama Windows Defender bilgisayarını sömürüyor resimlere baktığımda. Kapatmanız iyi olabilir.

O kadar haklısın ki fakat şöyle bir şey var orada gördüğünüz LoL Windows Defender her program olsun birden yüksek yazıp düşüyor yani kararsız uygulamalar, birden yükselip birden düşüyor anlık değişmekte.

ASUS optimalı açtığım için 60 65 arası değişiyor sıcaklık.

O kadar haklısın ki fakat şöyle bir şey var orada gördüğünüz LoL Windows Defender her program olsun birden yüksek yazıp düşüyor yani kararsız uygulamalar, birden yükselip birden düşüyor anlık değişmekte.

Gereksiz hizmetlerini kapatmanı öneririm. Bilgisayarı çok rahatlıyor. Bunun için rehberleri vardı bakabilirsiniz.

Bilinçli kullanıcı iseniz virüs bulaştırmam diyorsanız kapatabilirsiniz Windows Defender'i. Rehberleri bulamadım vaktim olmadığndan.
Format atacaksanız bu ISO'yu kullanabilirsiniz. Gereksiz hizmetlerden arındırılmış, bazı ayarlamalar yapılmış ISO dosyasıdır.

Bilinçli kullanıcı iseniz virüs bulaştırmam diyorsanız kapatabilirsiniz Windows Defender'i. Rehberleri bulamadım vaktim olmadığndan.
Format atacaksanız bu ISO'yu kullanabilirsiniz. Gereksiz hizmetlerden arındırılmış, bazı ayarlamalar yapılmış ISO dosyasıdır.

Teşekkür ederim ilgi ve alakan için bu ISO ile Windows'u tekrardan kursam başka hiçbir şey yapmama gerek yok değil mi?

Bu yüksek işlemci kullanımı Windows güncelleştirmeleri ve Windows Defender'ın tarama yapması nedeniyle oluyor.

Çok güçlü işlemciler kullanmıyorsanız bu tarz durumlarla karşılaşmamak için bilgisayar ilk açıldığında Windows güncelleştirmelerini kontrol edin ve varsa güncelleştirmelerin tamamlanmasını bekleyin. Windows Defender da aynı şekilde periyodik taramalar yapar. Kontrol edip taramanın bitmesini bekleyin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı