AMD A8 5600K işlemciden memnun değilmişsin. Gayet normal APU bir işlemciden normal bi işlemci performansı beklemen kesinlikle yanlış ayrıca günümüzde A10 serisi çıktı hatta 2017 yarıyılı civarında A12 serisi çıkacak. APU nun mantığı ekran kartı kullanmadan ekran kartı performansı almaktır üzerine bir ekran kartı takarsan zaten çok iyi bir performans çıkarmasını bekleyemezsin.
AMD ye bu öngörülü yaklaşımı anlamış değilim bilgisayar parçalarına kısa süre içerisinde bir miktar hakim oldum ve AMD nin fiyat performans ürünü olduğunu İntelin ise verdiğin paranın karşılığını veren bir marka olduğunu anladım.
AMD zen ile intel'in i5 ve i3'ünü F/P olurda bitirirse bu durum fazla sürmez intel 10NM cannonlake mimarisi ile daha önce Haswell'de yaptığı gibi arayı yine açabilir. Haswell sonrası çıkan skylake olsun kabylake olsun rakipsizlikten fragmandan ibaretti. Ne zaman AMD rekabete ortak olacak olsun fragmanı kesen intel hemen cevap verip AMD'nin önünü kesmiştir. Bakalım yine aynı filmi mi izleyecez zaman gösterecek. Açıkcası zen toplamayı çok isteyen ben kısa sürede intelin cannonlake ile AMD'nin üstünden silindir gibi geçtiğini AMD kullanırken görmek istemem. Zen toplamaktan çekinmiyorda değilim. FX'in kötü lanse edilmesi Haswell'in çok iyi olması yüzündendir. AMD zen'de cannonlake sonrası kötü lanse edilebilir.