AMD Bulldozer FX-4100 GTA 4 için yeterli mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Makaleler
34
Yer
İstanbul/Üsküdar
Daha fazla  
Meslek
Active Directory - Security Uzmanı
Profil Kapağı
1522600635
Bende şuan sapphire HD 6670 DDR3 ekran kartı var. GTA 4'de en fazla 43 derece oluyor. Sormak istediğim şu: bu ekran kartı yeterli mi?

İşlemci, anakart ve RAM'i değiştiriyorum.

Eski üçlü şöyleydi:

Söylemeye gerek yok. Piyasadaki en dandik DDR2 anakart: MSI K9N6SGM-V
AMD Athlon 64 2x 4400+ ve 3 GB DDR2 800 MHz RAM

Yeni İşlemcim Anakartımın Ve RAM'imin Linki Aşağıda. Yeni Parçalar Gelince Rahatça Oynar mıyım?

Anakart:
GIGABYTE - Motherboard - Socket AM3 - GA-880GM-UD2H (rev. 1.3)

İşlemci:
AMD FX-4100

Ram:
Kingston 4GB 1600MHz DDR3 HyperX

Bu 3 Parça Gelince GTA 4'ü Rahatça Oynar mıyım. Eskiden işlemci darboğaz yapıyordu.
Şimdik ekran kartının kasması gibi bi durum olur mu? Ekran kartımı mutlaka değiştirmeli miyim? Yoksa bu bana yeter mi yeni gelen parçalarla beraber?

Kesinlikle çok yanlış bir anakart alıyorsun. Aldığın anakart AMD 800 yonga setini kullanıyor ve bu yonga seti Mart 2010'da piyasaya çıkmış. Oysa ki aldığın işlemci 2011'de piyasaya çıktı ve bu işlemciden tam performans almak istiyorsan AMD 900 serisi yonga setine sahip bir anakart almalısın. Yoksa işlemcin daha düşük bir performansta çalışacaktır.

Alacağın anakart 240 TL ve soket AM3+ desteklemiyor. 230 TL'ye AMD 970 yonga setli ve soket AM3+ destekli bu anakartı alabilirsin:

ASUSTeK Computer Inc. - Motherboards- ASUS M5A97

Bütçeni biraz daha artırıp 265 TL verirsen bir üst modelini bile alabilirsin:

http://www.asus.com/Motherboards/AMD_AM3Plus/M5A97_EVO/

GTA 4 konusuna gelince. Kasma sorunları tamamen gider diyemem ama çok büyük fark olur. Zira 2005 model bir işlemciden 2011 model bir işlemci, yeni mimari ve dört çekirdeğe geçiyorsun.

Bu arada alacağın RAM'ler de yanlış olmuş. FX 4100 işlemci 1866 MHz bellekler ile uyumludur. 1600 MHz işlemciyi frenler. Ayrıca tek modül bellek çift kanal modda çalışmayacağı için performans konusunda bir kez daha sekteye uğrarsın. Bu yüzden 2x2 modül alman gerek.

Tavsiyem GSKILL F3-14900CL9D-4GBXL RIPJAWSX DDR3-1866MHZ CL9 4GB (2X2GB) Kit'ten yana olacaktır. Bu parçalar toplamda 600-700 TL tutuyor.

Recep Abi Anakart İşlemci Ram Elime Geçti Şuan. Bilgisayarı Açtım. Gta4'de gine kasma var.
Adam 1600 Mhz Ram Takcam Dediydi 1333 2x2 takmış. Gidip dövesim geldi :D

Şimdi gitcem hesap sorucam o adama :D
Xp Olsa Eminim hiç donmadan oynarım. Windows 7 şu an çok karmaşık benim için. Bu arada asus M5a97 alıcaktm ama kasam atxin bi küçüğü. Mejbur bunu aldım. Anakart kötü bi seçim biliyorum ama bilemedim yani ne yapıcağımı. Ama şunu söyliyim şimdi gitcem 1600 MHZ olanını taktırcam.

Adamın Dükkan Kapalıymış Geri Döndüm.

Recep Abi 1333 den 1600 e çıkarınca ramleri. İşlemci dahamı çok performanslı olur?

Bu anakartı 160 a getittirdim. Benim işlemciye göre 200 tl civarında micoatx anakart çok aradım bulamadım. İşlemci soket tipleri filen uymadı. Bu anakart kötü bi anakartmı? İşlemciyi ne kadar etkiler? Ayriyetten 350 watt güç kaynağımı yükseltmeli miyim? Yoksa İdare edermi psu? Yukarda cevaplamayı unutmuşşun. Sapphire hd 6670 dd3 gta4 için yetermi bana?
Bi yardımcı ol.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bakkallar konusundaki düşüncelerimi yıllarca söylememe karşın bilgisayarını gidip bakkala emanet etmişsin. Adam sana elinde kalan anakartı satmış. Sen şimdi istersen beğendmeğin Windows 7'yi sil ve XP kur. 10 yıl geriye dön. Bak bakalım GTA 4'ten performans alabilecek misin...

Şimdi benden tavsiye istiyorsun. Ben de sana mükemmel bir şekilde alman gerekenleri söylüyorum. Fakat aslında burada benim önerdiklerimin hiç bir önemi yok, zira kasana takılacak parçalara müdahale edemiyorsun. Bakkal ne derse ona mahkum olduğunu görüyorum. Aslında biraz da MicroATX olan kasana mahkumsun gibi..

Bu anakarta şimdi sen 1600 MHz RAM de taktırsan performansta emin ol, 10 yıllık tecrübe ve test sonuçlarına dayanarak söylüyorum, hiç bir fark olmayacak.

HD 6670 ekran kartın idare eder. Ahım şahım değil ama çoğularının ekran kartından iyi bir kart. Maalesef şu anda piyasada AMD 900 yonga setine sahip bir mATX anakart yok. Zaten kasadaki güç kaynağında miadını doldurduğu için içinde iyi bir güç kaynağı olan kaliteli bir ATX kasa ve iyi bir anakart al derim.

GTA IV port edilmiş bir oyun. Hiç bir zaman memnun olmazsın. O derece. Bu yüzden ekran kartını değiştirmen gerekebilir. Yani ben burada sana GTA IV'ü süper oynarsın diyemem. Diyen de yalan der...

Dost acı söyler.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı