AMD cool and quiet tam olarak nedir?

Sedat34

Decapat
AMD Ryzen 5 2600 işlemcim var. PC bostayken kitliyor oyundayken sorun yok. Forum sayfalarına baktığımda BIOS'ta AMD cool and quiet özelliğini açınca sorun çözüldüğüne dair mesajlar var. Bu özellik donanımsal sıkıntı ya giriyor mu arkadaşlar, anlamadığım nokta o benim. Bir de cool and quiet ile anakartin bir bağlantısı var mı yani anakartta da sorun olabilir mı ya da işlemci de mı bir sorun?

Son düzenleyen: Moderatör:
Donanımsal sıkıntı kısmını anlayamadım ancak cool n quiet, Intel SpeedStep gibi.

Gerektiğinde işlemciyi tam potansiyelde kullanır, gerekmediğinde sessiz ve serin kalmak için frekans kısar. Güzel özelliktir, açık bırakın.

Bunu sormamin sebebi PC kitlendigi için bu özellik bu duruma etken olabilir mi yani normal ayarlarda bile kitlememesi lazım onun için soruyorum.
Ryzen 5 2600 kullanıyorum mesela ben GHz hizi aniden çok değişiyor stabil değil mesela. Bosta kaldığı halde bile.

Bu özelliğin ismi MSI anakartlarda PSS Support diye geçiyor. Ben bu özellik açıkken 6 ay boyunca oyun oynarken yeniden başlatma sorunu yaşıyordum. Bu özelliği kapatınca kurtuldum bu sorundan. Sende nasıl bir etki verecek emin değilim.

Bu özelliğin ismi MSI anakartlarda PSS Support diye geçiyor. Ben bu özellik açıkken 6 ay boyunca oyun oynarken yeniden başlatma sorunu yaşıyordum. Bu özelliği kapatınca kurtuldum bu sorundan. Sende nasıl bir etki verecek emin değilim.

Anakart model tam olarak nedir?
Ben ayar yapmadim henüz BIOS önerilen neyse onu kullanıyorum.
Anakart model tam olarak nedir?
Ben ayar yapmadim henüz BIOS önerilen neyse onu kullanıyorum.

Boşta kitliyor neden olur bir çözemedim.
Bir de bu özellik UEFI formatla alakası var mı?

Bu özelliğin ismi MSI anakartlarda pss Support diye geçiyor. Ben bu özellik açıkken 6 ay boyunca oyun oynarken yeniden başlatma sorunu yaşıyordum. Bu özelliği kapatınca kurtuldum bu sorundan. Sende nasıl bir etki verecek emin değilim.

Sizi tanımıyorum ama bunca zaman çözümünü ardağım şey umarım budur Ryzen 3 2200G ile oynuyorudm oyunlarda ani kilitlenme ve mavi hata veriyordu her şeyi yapmıstım düzelmemişti
Sizin dediğinizi kapattım işlemci ve RAM'leri tam güce çıakrdım kilitlenme yapmadı umarım yapmaz da size çok teşekkür ederim umarım görürsünüz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı