teşekkürler. yok hocam hata almıyorum, sadece internetten takip ettiğim kadarıyla undervolt yapınca performans düşmeden daha serin çalışıyormuş cpu veya ekran kartı.Ben bu şekilde kullanıyorum.
ASUS TUF B350M Plus anakart.
Ryzen 5 5600 işlemci.
CPU soğutucu var Cooler Master Hyper 212 Spectrum (çift fan modifiye yaptım)
Eki Görüntüle 1704479
Eki Görüntüle 1704480
En iyi sonucu böyle aldım. Gayet güzel stabil. Voltaj otomatik bu arada.
Ekran kartı için bir yorum yapamam NVIDIA kullanıyorum AMD ile ilgili bir bilgim yok. Ama ekran kartı.
WattMan almıyorsanız dokunmanıza gerek yok o.c yapmanıza da gerek yok zaten çok az o.c oluyorlar yani. Değecek büyük bir fark yok. Benim görüşüm ben kendim NVIDIA için ASUS GPU Tweak 3 OC scanner yaptım kendi bir curve çiziyor onu kullanıyorum fan ayarını da kendim yaptım daha güvenli. Test ede ede yapıyor.
Ek not: Bu ayarlar BIOS da yapılıyor her markaya göre yeri değişebilir. ASUS BIOS bu. Ryzen Master kullanmıyorum ben.
Teşekkürler. Yok hocam hata almıyorum, sadece internetten takip ettiğim kadarıyla undervolt yapınca performans düşmeden daha serin çalışıyormuş CPU veya ekran kartı.
Bir yandan merak ediyorum ama bir yandan da kurcalayıp bozmak istemiyorum açıkçası ekran kartıyla işlemciyi
yok hocam, ekran kartında da işlemcide de aslında tamamen çalışma ısısını düşürmek için istiyorumEkran kartı dediğim gibi çok gerekli olmaz yani zaten 6700 güçlü bir kart bence gerek yok.
Ama 5600 işlemci de düz kullanımda yeterli gelir. Eğer bir sorun yoksa hiçbir şey yapmayabilirsiniz. Yani zorunlu değil ısı da yüksek değil oyunlarda da bir problem yoksa hiç yapmanıza gerek yok.
Yok hocam, ekran kartında da işlemcide de aslında tamamen çalışma ısısını düşürmek için istiyorum
Ekran kartı ısısı bence yeterli, bende 6700XT var maksimum 65 dereceyi gördü o da testlerde. Oyunda 59-60 derece. 6700 de benzer sonuçlar verir.yok hocam, ekran kartında da işlemcide de aslında tamamen çalışma ısısını düşürmek için istiyorum
Ekran kartı ısısı bence yeterli, bende 6700XT var maksimum 65 dereceyi gördü o da testlerde. Oyunda 59-60 derece. 6700 de benzer sonuçlar verir.
Bende de 5600 var ve ona stok soğutucu gerçekten yetmiyor. 87 dereceyi gördüm, UV yapacağım sisteme alıştıktan sonra. Yaparsanız herhangi bir işlem bilgilendirme yaparsanız güzel olur.
ben de sisteme alışınca belki undervolt yaparım işlemci ve ekran kartına. cyberpunk'da benim ekran kartım (gpu junction) 90 dereceyi gördü. amd kartlarda 110'a kadar normalmiş ama bu ısı değeri fazla gibi geldiği için biraz ayar yapmak istedim. aslında stabilitede sorun yok, oyunda yavaşlama falan olmuyor arada 85-90 dereceleri görünce.Ekran kartı ısısı bence yeterli, bende 6700XT var maksimum 65 dereceyi gördü o da testlerde. Oyunda 59-60 derece. 6700 de benzer sonuçlar verir.
Bende de 5600 var ve ona stok soğutucu gerçekten yetmiyor. 87 dereceyi gördüm, UV yapacağım sisteme alıştıktan sonra. Yaparsanız herhangi bir işlem bilgilendirme yaparsanız güzel olur.
İşlemci diğer oyunlarda ne durumda? Stok fanla baya iyi ısı değerleri.ben de sisteme alışınca belki undervolt yaparım işlemci ve ekran kartına. cyberpunk'da benim ekran kartım (gpu junction) 90 dereceyi gördü. amd kartlarda 110'a kadar normalmiş ama bu ısı değeri fazla gibi geldiği için biraz ayar yapmak istedim. aslında stabilitede sorun yok, oyunda yavaşlama falan olmuyor arada 85-90 dereceleri görünce.
ekran kartı için şöyle bir paylaşım buldum hocam ama denemedim.
RX6700 için kullandığım Undervolt değerleri (Tüm Amd kartlarda uygulanabilir) | DonanımHaber Forum
Merhabalar, Sapphire Pulse model RX6700 kartı 1 haftadır kullanıyorum. Performansından genel olarak memnunum ancak fps artışı, sıcaklık ve watt değerlforum.donanimhaber.com
bir de youtube'dan buldum, onu da deneyebilirm. adrenalin üzerinden ayar yapıyor eleman:
işlemci için kafama yatan bir ayar bakmadım henüz, işin garibi benim işlemci stok fanla 65-68 derece falan gösteriyor cyberpunk'ta. boşta tabii çok daha düşük. ayarlar ultra'da. sanırım ray tracing açtığım için ekran kartı baya ısınmıştı, şimdi kapalı oynuyorum, fps baya bir arttı ve ısı değerleri de düştü.