Rehber AMD Curve Optimizer nasıl kullanılır?

Ryzen7 5700x3d işlemcim var bu programı indirdiğimde basic mod bende yok gözükmüyor güncel olarak indirdiğim halde, bios dan curve optimizer olayını yapayım dedim b450m h anakartım var bulamadım o yeri bir çok video izledim lakin curve ayarını bulamadım ne yapmam gerek arkadaşlar?

Ryzen7 5700x3D işlemcim var bu programı indirdiğimde Basic mod bende yok gözükmüyor güncel olarak indirdiğim halde, BIOS'tan Curve Optimizer olayını yapayım dedim B450M-H anakartım var bulamadım o yeri birçok video izledim lakin curve ayarını bulamadım ne yapmam gerek arkadaşlar?

Bende de B450M K anakart var bende de cıkmıyor ve Ryzen Master'da Basic mod yok. Sizde Cinebench R23 skoru kaç çıkıyor. Bende 3.0GHz de 10bin puan çıkıyor.

bu curve optimizedeki ppt falan değerlerini neye göre veriyoruz frekansı deiştirdiğimizde ordaki rakamı neye göre yazıyoruz bunu nette bulamadım anlayan varsa aydınlatabilir mi. kimi ppt 330 verirken kimi 90 veriyor 120 veriyor bunlar neye göre ayarlanıyor.

Bu curve optimizedeki ppt falan değerlerini neye göre veriyoruz frekansı deiştirdiğimizde oradaki rakamı neye göre yazıyoruz bunu nette bulamadım anlayan varsa aydınlatabilir mi? Kimi ppt 330 verirken kimi 90 veriyor 120 veriyor bunlar neye göre ayarlanıyor.

Overclock yapmak istersen bunu olduğundan daha yüksek bir değere ayarlamak gerekiyor. 65W TDP olan bütün islemcilerde (AMD tarafında) ppt limiti 88W'dır. Ama çoğunlukla çoklu çekirdek kullanımında işlemcinin 100W bile çekebileceğini görebilirsin.

Tabii bazı istisnalar da var. Örneğin, Ryzen 5 5600 76W ppt limitine sahip iken 65W TDP olarak gözüküyor.

Overclock yapmak istersen bunu olduğundan daha yüksek bir değere ayarlamak gerekiyor. 65W TDP olan bütün islemcilerde (AMD tarafında) ppt limiti 88W'dır. Ama çoğunlukla çoklu çekirdek kullanımında işlemcinin 100W bile çekebileceğini görebilirsin.

Tabii bazı istisnalar da var. Örneğin, Ryzen 5 5600 76W ppt limitine sahip iken 65W TDP olarak gözüküyor.
bende 5950x var ve ppt kisimlarini rasgele yapsamda skorda bi degisiklik giremedim. yabanci sitelerde biseyler diyorlar iste su kadar mhz cikarirsan ppt carpani su olmali falan gibi anlayamadim =) mesela 1.5volta kadar cikarip 4600mhz cevirdigimde cinebenchde reset atiyor. 4500 mhz yukarisini nasi bi ayar yaparsam yapayim bi hic bi sekilde kaldirmiyor sanirim slikon bu kadar guc verebiliyor. sogutucumda sikinti yok 80c gecmiyor. cine23 rekoruda 75c civarinda 29700 falan veriyor

EXPO profili kullanılan sistemde maalesef sistemin açılmamasına sebep olabiliyor. Ryzen 7 9700X işlemcim ve 6000 MT/s RAM'lerim ile EXPO 1 profilinde denedim. Ryzen Master EXPO kapalı gözüküyor ama BIOS'da açık. Bu şekilde işlemi başlattığınızda sistem açılmıyor dbug LED de RAM kısmında kalıyor ve BIOS resetlemeniz gerekiyor ve işlem başarısız oluyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı