Ryzen 7 7800x3D undervolt-Curve Optimizer sıcaklık düşürmek

Bende -30 Cinebench R23 ve oyunlarda sorunsuz. OCCT testinde ikinci ve beşinci çekirdek hata verdi. İkisini -25 kalanları -30 yine yapınca 13 dk sonra hata verdi. Hatalı çekirdekler -20 kalanlar -30 stabil çalıştı. Şimdi -30 olanları -35 yaptım test yapıyorum.

Benim de 7.çekirdek 25'te gerisi hepsi 30'da. Sadece 7.çekirdek hata veriyor hep. Hiç offset vermeden 7.çekirdek 30 diğerleri 40'ta stabil oluyor benim aslında ama offsetsiz kullanmak istemiyorum 4-5derece ısıları düşürüyor çünkü.

Ben stabilite için Prime95 testini 2saat yaptım. En çok zorlayan testlerden biri. Gerek yoktu ama deneyimlemek için OCCT 1 saat yaptım. Cinebench 30dk yaptım. Sorun yok şu an şükür.

Şu an 0.0250 negative offset ve curve - 30 kullanıyorum.

Hellblade senua 2 de 72derece.
World of Warcraft'ta 68 derece.
Battlefield 2042'de 73-74 derecelerde.
Cyberpunktada 72-74arası

Son oynadığım oyunlardaki durum bu.
68-75arası oyununa göre değişiyor diyebiliriz.

Teşekkürler hocam cevap için.

Benim de 7.çekirdek 25'te gerisi hepsi 30'da. Sadece 7.çekirdek hata veriyor hep. Hiç offset vermeden 7.çekirdek 30 diğerleri 40'ta stabil oluyor benim aslında ama offsetsiz kullanmak istemiyorum 4-5derece ısıları düşürüyor çünkü.

Ben stabilite için Prime95 testini 2saat yaptım. En çok zorlayan testlerden biri. Gerek yoktu ama deneyimlemek için OCCT 1 saat yaptım. Cinebench 30dk yaptım. Sorun yok şu an şükür.
İlk offset ayarı yaptığında pc açıldı mı? Bios piliyle uğraşmak istemiyorumda.

Teşekkürler hocam cevap için.
Rica ederim hocam kolay gelsin

İlk offset ayarı yaptığında pc açıldı mı? Bios piliyle uğraşmak istemiyorumda.
Açıldı bende hiç pille falan uğraşmadım. defalarca dondu makine testlerde ama sorun yaşamadım.
En fazla ekran donuyor yada reset atıyor. Yani msi anakartta öyle oldu bende.

Bu arada Soc değerinede 1.25 öneriyorlar ben 1.26verdim geçtim bilgin olsun.
Auto hali 1.30 1. 31lere çıkıyor biraz fazla geçmiş yıllarda işlemcileri yananlar olmuştu şu soc yüzünden. Bikaç puan mutlaka indir onuda.
Bide profil saveleyerek ilerlersen çok pratik oluyor her seferinde fan ayarı yap ram ayarı yap uğraşmazsın

Rica ederim hocam kolay gelsin.

Açıldı bende hiç pille falan uğraşmadım. Defalarca dondu makine testlerde ama sorun yaşamadım.
En fazla ekran donuyor ya da reset atıyor. Yani MSI anakartta öyle oldu bende.

Bu arada SoC değerinede 1.25 öneriyorlar ben 1.26verdim geçtim bilgin olsun.
Auto hali 1.30 1. 31'lere çıkıyor biraz fazla geçmiş yıllarda işlemcileri yananlar olmuştu şu SoC yüzünden. Birkaç puan mutlaka indir onu da.
Bir de profil saveleyerek ilerlersen çok pratik oluyor her seferinde fan ayarı yap RAM ayarı yap uğraşmazsın.

Benim anakartta MSI. SoC ayarını BIOS güncellemeleriyle düzelttiler sanırım. Bende duymuştum öyle bir şey. SoC ayarına ellemesem yine de sorun olur mu acaba? İşlemciye yük bindiren uygulamalar kullanmıyorum. Sadece oyun. Ppt limit 95W bende. Profil save çok mantıklı deneyeceğim. Bu arada +150MHz verdim işlemciye oyunlarda 5050MHz çalışırken stres testinde 4569MHz de çalışıyor. Bunun sebebi işlemciye koyduğum 95W limiti mi acaba? Kaldırsam 85 derece limitine gelip frekans kısıyor. 80'den sonra biraz çekiniyorum çünkü X3D işlemciler biraz sıkıntılı mâlum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı