AMD DDR4 Sistem Toplama

Melih Ocakçı

Hectopat
Daha fazla  
Yakın zamanda bütçeli bir oyuncu sistemi toplamaya karar verdim. Bu konuda fazla bilgim yok ama son birkaç günde oldukça fazla şey öğrendim. Henüz bütçem belli değil ama olabildiğince ucuz bir sistem toplamak için AMD'ye yöneldim fakat bir yandan da DDR4 olmasını istiyorum. Ama hem AM3+ sokete sahip hemde DDR4 bir anakart bulamadım. Geleceğe yönelik olması için DDR4 sistem toplamak istiyorum. Bu sefer biraz daha pahalı olan intel Core i3 6100'e yöneldim ancak oyunlarda FX kadar iyi bir performans veremediğini öğrendim. DDR3 sistem toplarsam bu gelecekteki yükseltmelerimi zorlaştırır mı? i3 işlemci ile AMD arasındaki fark beni etkiler mi? Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ryzen lar yakında vitrinlerde olacak. Dolar ve %18 lik kdv yi ele alarak hesaplarsak amd ryzen 1700 600-700 tl arası birşey olmalı. Bu işlemci varken neden i3 6100 alasınki?

Ryzen r3 serisini bekleyin. En ucuzu 500tl 600tl olur gibime geliyor. İ3 fiyatına i5 performansı verecek gibime benziyor. Bekleyin dolarda düşüşte zaten. Piyasada birazda oturmuş olur. Her halükarda daha karlı olursunuz.

Ryzen lar yakında vitrinlerde olacak. Dolar ve %18 lik kdv yi ele alarak hesaplarsak amd ryzen 1700 600-700 tl arası birşey olmalı. Bu işlemci varken neden i3 6100 alasınki?
Ryzen 1700 600-700 lira arası mı :) hiç güleceğim yoktu.

Ryzen 1700 150$ dı yanlış mı hesapladım? Ama her şekilde uzun süre tek seçenek olduğu için fiyatları havalara uçuran intel için çok daha uygun alternatifler olacaklar. Ben de belki en ucuzundan bir tane alırım heh heh. Umarım am4 anakartlar uygun olur :D

Çıkacak olan seri R7 yani i7'lere rakip olacak şekilde geliyor. Bütün modelleri dengi Intel'lere göre yarı fiyatına. R5 çıkacak i5'e denk R3 çıkacak i3'e denk. Yalnız hali hazırda eski nesil işlemcilerden i3 dengi olanlar var. Bence R3'ler i3'lerden daha güçlü olacak i5 ayarında olabilirler ve R5'ler i3-i7 arası olacaklar.

Yani i3 ile R7 kıyaslamayın.

Konuya gelecek olursak. i3 6100 ya da i3 6098P alabilirsin. Bu işlemcilerin fiyatında AMD tarafında gelecek olan R3 serisi mayıs haziranı bulabilir. G4560 alıp OC yapabilirsin i3 6100 ayarında bir işlemcidir ve sanırım daha ucuz. Ryzen giriş ve orta seviyesi işlemci henüz yok.

Son düzenleme:
AMD ısınma problemini çözmüş hıh. :)
Şaka şaka. 14 NM'ye geçtikleri için daha serin çalışacaklar. FX serisi gibi yanına ekstra soğutucu almaya gerek kalmayacak. X takılı olmayanlar için konuşuyorum.
Fiyata gelince giriş ve orta segmentte arada 50-100 TL'ye varan farklar olabilir.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı