AMD Değiştirilebilir Grafikleri Yapılandırma

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

MetalRock

Hectopat
Katılım
9 Eylül 2013
Mesajlar
1
Merhabalar, Öncelikle Konuyu yanlış yere açtıysam özür dilerim.

Benim Samsung R540 JT02TR Laptobum var ve ATI Mobility Radeon 5470 HD Ekran Kartı bulunmakta ve değiştirilebilir grafikler bulunmamakta. Tek CPU'lu işlemcisi olduğundan mıdır yoksa yazılımsal bir hata mıdır ?

Sürücü Driver'ı "Mobility 12.1 Setub Win7 x64"
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam yat kalk dua et yok diye. Değiştirilebilir grafikler genelde güçlü bir grafik işlemci varsa onun yanında düşük güç tüketen bir grafik işlemcisi olsun diye konulan bir teknolojidir. Senin harici kartın zaten güçsüz olduğundan dolayı buna gerek yok. Olsaydı, şu an sürücü sorunlarıyla boğuşuyor olacaktın.
 
Merbaha Recep bey. Bir durum var yardımcı olabilir miyiz? AMD çakması, intel'in hd 4000 tümleşik grafik ve AMD Radeon 7670 var. Ancak AMD ekran ayarları seçenekleri tam olarak gelmiyor. Resimdeki eski ayar seçenekleri yok. Lenovo sitesinden intel 4000 için eski sürücüyü buldum onu kullanmaktayım. Intel'in 15 ile başlayan sürücüsünde masaüstünde sağ tıklayınca bekleme yapmakta. Eski sürücüde ise bekleme biraz daha az. Kısacası intel core i5 3230m işlemcisinde yazılımsal sorun var. Bir çok kullanıcı bundan şikayetçi. Geçici olarak çalışan ve denenmiş bir sürücü önerebilir misniz?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Menünün tam olarak gelmesi için sağ üstteki Tercihler'e tıklayıp basit değil gelişmiş görünümü devreye sokmanız gerek. Sürücü olarak ise Unifl tavsiye ederim.
 
Evet. Gelişmişte geliyor ancak masaüstünde sağ tıklamada bekleme olmakta. Aşağıdaki değiştirilebilir grafik seçeneği 7670 de mevcut olabilir mi?

hpswitch4.jpg
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Tekrar merhaba Recep bey.
Aylar geçti. Sorunu çözdük sayılmaz ancak sürücüler 13.4 mü tam hatırlayamadım birini sıfırdan kurmuştuk. Hdmi çalıştı. Fakat masaüstünde sağ tıklamada halen 2 sn bekleme yapmakta. Bu sorun core i5 3230m kullanan başka kullanıcılarda da mevcut. 7670 ile yazılımsal uyumsuzluk var. Mesela kurulmadan çalışan oyunlardan birini (MOHAA-MOHAAS-MOHAAB) denemede kullandım. 7670 ile çalışmadı. Uyuglama ekleme kısmından iki türlü eklemeyi de yaptım ancak 7670 ile çalışmadı. Bilgisayarı da sattım. SVE14A3V1E modelindeki üçüncü nesil (3230m) işlemci yazılımsal olarak sorunlu. Aynı bilgisayarın SVE14A1S1E modelinde ise böyle bir durum yok. Çünkü onda ikinci nesil core i3 var. İkinci nesil intel işlemcilerde yazılımsal kaynaklı sorun görmedim, bilmedim. Üçüncü nesilde rezaletler üst üste. İlginizden ve samimiyetinizden ötürü teşekkür ederim. Tekrar görüşmek üzere.
 
Bir kaç ay evvel AMD 'ye iki e-posta göndermiştim. Açıklamalı ve resimli. Bazı kullanıcılar da bu şekilde e-posta göndermiştir muhtemelen. Sorunları AMD'ye iletmek çözüm için daha verimli olacaktır. Yardımlarınızdan ötürü teşekkürler.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı