AMD ekran kartı alınır mı?

Fiyatına göre en iyi performansı veren kartlar 5600XT ve 5700XT ama ısı problemi yaşamak istemiyorsan iyi modelleri almanı öneririm.

Ne hikmetse kullananlar öneriyor, kullanmayanlar önermiyorum diyor. Bu işte bir iş var.
Benimde anlamadığım bir durum. Yukarıdada birisi Sapphire'den uzak dur yazmış ama ROG Strix'den sonraki en iyi AMD kartı Sapphire Nitro+. Anlayamıyorum insanlar bilmeden sadece duyduklarına bakarakmı yazıyolar yoksa nefret ettikleri içinmi.

3 farklı AMD RX570 ile sorun yaşadım. Hepsinde de servis "Kartta bir problem yok. Benchmark'ları tamamladı." diyerek iade almamak için uğraştı. Eğer benim kadar şanssızsanız ve bir sorun yaşarsanız mutlaka iade işleminde problemler yaşayacaksınız. Bir tanesini iade edebilmek için yaklaşık 4 ay uğraştım ve sonunda Tüketici Hakem Heyeti sayesinde iade ettim. Pandemi döneminde olduğumuzu da düşünürsek uzun süre iade işlemi yapamayacak olmanız kaçınılmaz. Bütçeniz el veriyorsa NVIDIA almanızı tavsiye ederim. Eşdeğerinde olmasın, 10 FPS 20 FPS daha düşük performans alın ama sorun yaşama riskiniz büyük ölçüde azalsın. NVIDIA kartlarda sorun olmuyor demiyorum yanlış anlaşılmasın. (RX 5700 kullanan arkadaşım da benim gibi iade sıkıntısı çekmişti.)

Bazı serilerde sorun olabiliyor. Ben 2 farklı AMD ekran kartı kullandım ve hiçbir sorun yaşamadım. Ne siyah ekran ne başka bir sorun yaşadım. Kullandığım kartlardan biri PowerColor HD6790 idi. Bu kartı 6 sene boyunca kullandım. Şu an ise Sapphire'in tek fanlı RX570 modelini kullanıyorum, o da tek canlı olmasına rağmen 70 dereceyi geçmiyor. Şunu da belirtmeden geçmeyeyim sorun AMD'de olmayabilir, GPU'nun montajını yapan MSI, Asus, Sapphire markalarda da olabilir.

Eski driverini kur sorun yok bazı modellerde ısınma yok iyi araştır

MSI'ın tepe modeli olan RX 570 Gaming X kullanıyorum. Oyunlarda 60 dereceyi geçmiyor, dolayısıyla fanları neredeyse çalışmıyor bile.

TUF, Dual, Armor ve Thicc II serisi alınmadıktan sonra AMD ekran kartı alınır. Bu saydığım modeller sıcaklık konusunda başarısız olduğu için önermiyorum.

MSI Mech serisinde ise fanlar çok sesli çalışır.

Bu arada, saydığım bu kartların sıkıntıları AMD yüzünden değil, kartı üreten firmaların kartlardaki soğutma tasarımından kaynaklı.

Son düzenleme:
RX5000 serisi kartların ilk çıktığı zamanlardaki sorunları güncel RX5000 serisinde de varmış gibi göstermeyin. Çok büyük oranda çözüldüler. Alınabilirliği yüksek fiyat performans kartlardır bence. İyi modellerden almaya dikkat et sorun olmaz. Eski TUF ve Mech alma mesela.

Bu işler şans işi biraz ama NVIDIA tarafı AMD'ye göre daha az sıkıntılı ben uğraşamam diyorsan NVIDIA ama eğer bir çözüm bulurum sorunlarına F/P olsun yeter diyorsan AMD.

Hocam kullandığınız modeli belirtirseniz daha sağlıklı olur. RX 570 ama hangisi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…