AMD ekran kartı Driver'ları nasıldır?

Yıl olmuş 2020, hala AMD'nin sürücülerine kötü diyen kitle var. Şu anda 20.5.1 ile önceden var olan birçok hata giderildi ve gözlemlediğim kadarıyla hiçbir sorun yok. O kadar övdüğünüz Nvidia 2017'de bana az çektirmedi, ekran kartını tanımamaktan tutun da oyunlara girince bilgisayarı yeniden başlatma gibi bir çok sorun yaşadım. Gözümde, ''aMd cOK ıSInıYoR'' diyenlerden farksızsınız. Kullanmadığınız kartlar hakkında, kullanmadığınız sürücüler hakkında fanboyu olduğunuz firmaları öne atıp ezmeye çalışmayın! Bir gün tam patlayacağım, yeter artık.

Ben 5700XT Gaming X aldım ve iyi ki de almışım diyorum. Eski hatalar yüzünden tek kalemde silmeye gerek yok iyi bir modelini alırsanız mutlu olursunuz. Artık kart stabil. Ha ben korkuyorum diyorsanız NVIDIA iyidir ve güzeldir alabilirsiniz.

Bence tereddüt etmenizi gerektirecek bir durum yok. Bir dönem NVIDIA sürücüleri de temiz kurulum esnasında mavi ekran veriyordu. Bazen olabiliyor böyle işler. İnsan elinden çıkmış herşey de hata durumu söz konusudur.

Yaklaşık 8 aydır RX 5700 XT Nitro+ modelini kullanıyorum. Isınma yok. Sürücü problemi yok (Sadece WHQL sürücüleri kullandım). 5700 XT'nin performans olarak yeri 2060S ile 2070S arasında ama 2070S'e daha yakındır. 2070S ile 5700 XT arasında modeline göre iyi fiyat farkları var. Ben o farkı vermediğim için çok memnunum. Günden güne de güncel sürücü gelmeye başladıkça sorunlar da en aza iniyor zira ben o sorunları hiç yaşamadım. Sorunlar dediğim AMD'nin güncelleme günlüğünde yazan hatalar. Artı olarak performansta sürücüler geldikçe artmaya başlıyor.

AMD ve NVIDIA'nın çalışan personel sayısını kıyaslasak AMD büyük bir başarı çizgisi çiziyor. 3 sene önce bunu söylemezdim. RX 300/400/500 serileri için bunu söyleyemem mesela. Ya da FX serisi işlemciler için söylemem. Geçmişte de söylemedim zaten.

5700 XT cephesinde Nitro+ ve Gaming X modellerini tavsiye ederim.

Bence tereddüt etmenizi gerektirecek bir durum yok. Bir dönem NVIDIA sürücüleri de temiz kurulum esnasında mavi ekran veriyordu. Bazen olabiliyor böyle işler. İnsan elinden çıkmış herşey de hata durumu söz konusudur.

Yaklaşık 8 aydır RX 5700 XT Nitro+ modelini kullanıyorum. Isınma yok. Sürücü problemi yok (Sadece WHQL sürücüleri kullandım). 5700 XT'nin performans olarak yeri 2060S ile 2070S arasında ama 2070S'e daha yakındır. 2070S ile 5700 XT arasında modeline göre iyi fiyat farkları var. Ben o farkı vermediğim için çok memnunum. Günden güne de güncel sürücü gelmeye başladıkça sorunlar da en aza iniyor zira ben o sorunları hiç yaşamadım. Sorunlar dediğim AMD'nin güncelleme günlüğünde yazan hatalar. Artı olarak performansta sürücüler geldikçe artmaya başlıyor.

AMD ve NVIDIA'nın çalışan personel sayısını kıyaslasak AMD büyük bir başarı çizgisi çiziyor. 3 sene önce bunu söylemezdim. RX 300/400/500 serileri için bunu söyleyemem mesela. Ya da FX serisi işlemciler için söylemem. Geçmişte de söylemedim zaten.

5700 XT cephesinde Nitro+ ve Gaming X modellerini tavsiye ederim.
Siz harikasınız çok güzel anlatmışsınız.

Laptopumda AMD grafik birimi , masaüstümde NVIDIA grafik birimi kullanan biri olarak ikisi de sorunsuz fakat şöyle bir sıkıntı var işte laptopta. İşlemcimin içinde de dahili bir GPU (oda AMD) bulunduğu için sürücüler çakışıyor ve sürekli bir sürücü yüklemesi yapıyor. Bu sorunun AMD tabanlı değil Windows tabanlı olduğunu da unutmamak gerek.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı