AMD, ekran kartı için yazılımsal anlamda halen NVIDIA'nın gerisinde mi?

Yer
Türkiye Cumhuriyeti
Dostlar selam, NVIDIA'yı iyi bilsem de AMD'nin ekran kartı için geliştirdiği teknolojilerin güncel halini bilmiyorum. Mesela FSR'ı biliyorum ancak benim gözümde pek iyi bir itibarı yok maalesef, Escape from Tarkov'da denediğimde görüntüyü oyun hamuruna çevirmişti. Bunun dışında yazılımsal olarak ne gibi teknolojiler sunuyor? Saçma sapan sürücü hataları devam ediyor mu?

Dostlar selam, NVIDIA'yı iyi bilsem de AMD'nin ekran kartı için geliştirdiği teknolojilerin güncel halini bilmiyorum. Mesela FSR'ı biliyorum ancak benim gözümde pek iyi bir itibarı yok maalesef, Escape from Tarkov'da denediğimde görüntüyü oyun hamuruna çevirmişti. Bunun dışında yazılımsal olarak ne gibi teknolojiler sunuyor? Saçma sapan sürücü hataları devam ediyor mu?

Sürücü hataları bitti artık diyebiliriz zaten iki firmada kusursuz bir yazılım yapamıyor ki NVIDIA'da sapıttı.

Şuan yeni çıkan FSR gayet iyi durumda DLSS4'le resmen aynı , yazılım olarak hala NVDIA derim fakat AMD'de geride değil, şuan tek eksi intelde oda normal 1 seneye biter diye düşünüyorum

Yeni FSR'nin adı var ama kendisi yok. DLSS 4 desteği her hafta onlarca oyuna geliyor. Yazılım konusunda AMD'ye güvenenler maalesef hayal kırıklığına uğrar, 1-2 ay önce AMD kullanırken ALT-Tab yaparken glitchlenme sorunu vardı hala daha düzeltememişlerdi aylardır.

Şuan yeni çıkan FSR gayet iyi durumda DLSS4'le resmen aynı , yazılım olarak hala NVDIA derim fakat AMD'de geride değil, şuan tek eksi intelde oda normal 1 seneye biter diye düşünüyorum
Hocam ben Escape from Tarkov oynarken FSR 4 kullanıyordum diye hatırlıyorum, oyun hamuru gibi oluyordu ona rağmen. Bir gelişme vs. mi oldu AMD tarafında?

Bence öyle. NVIDIA'nın yazılım teknolojileri olmasa saf kas gücüyle AMD ile rekabet bile edemez. Ama sürücü hataları için eskisi kadar konu görmüyorum ben bir aralar hep hatalar alırdı insanlar.
Aynen rekabet edemez. AMD nin 5090'ı bırak 4090'a yakın kartı bile yok. Uygun fiyatlarda rekabet edebilir anca.

Aynen rekabet edemez. AMD nin 5090'ı bırak 4090'a yakın kartı bile yok. Uygun fiyatlarda rekabet edebilir anca.
5090'ı falan bırakta biraz VRAM koysunlar önce. Dilenciye sadaka verir gibi VRAM koyuyorlar. 🤣 Hem niye 5090'la falan karşılaştırıyon? Dünyada kaç kişide var sanki.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı