AMD vs NVIDIA ekran kartı

Bütçe
7000-8000
8 GB VRAM şu dönem için yeterli ama 2023 sonu ve sonrası için bir şey konuşmak zor. NVIDIA VRAM tarafında 3060 modeline 12 GB koyup 3070 serisine 8 GB VRAM koyması bana da komik geliyor.
Hala rahat rahat yeterli olacaktır. 8 gb VRAM boru değil. 4 gbın bile devri yeni yeni kapanıyor. 8 gb uzun süre daha gider. 12 gb lazım diyen arkadaşlar 4k oynayacak sanırım.
 
Hala rahat rahat yeterli olacaktır. 8 GB VRAM boru değil. 4 GB'ın bile devri yeni yeni kapanıyor. 8 GB uzun süre daha gider. 12 GB lazım diyen arkadaşlar 4K oynayacak sanırım.

Eski kartım GTX 970 4 GB VRAM ile 5 yıl beni götürdü 8 GB VRAM hemen bitmez kolay kolay zaten. Ama bu devirde orta üst sistem kurulacak ise en az 10-12 GB VRAM olan kartlara bakmak lazım.
 
Eski kartım GTX 970 4 GB VRAM ile 5 yıl beni götürdü 8 GB VRAM hemen bitmez kolay kolay zaten. Ama bu devirde orta üst sistem kurulacak ise en az 10-12 GB VRAM olan kartlara bakmak lazım.
Evet ben de 1050 Ti kullandım 5 buçuk sene boyunca. Yine iyi dayandı. Şuan Days gone'da denedim yüksek ayarlarda oynuyorum 1 2 ayar hariç ona rağmen anca 3.9 gb kullanıyor. Ama tabii Rx 6500 kullandığımdan droplar oluyor tam sınırda kullandığım için. Ama 6700 gibi bir kart yıkar geçer Days Gone'ı.
 
Far Cry 6 sonra Marvel Spider-Man Remastered ve Resident Evil serisi oyunlarda yüksek VRAM istiyor. Yüksek çözünürlük ayarda. Spider-Man oyunun 8 GB VRAM'den daha fazla kullandığını gördüm. Far Cry 6 HD texture pack açılınca 10GB VRAM bile yeterli gelmeyebiliyor. Yeni çıkacak oyunlar ne olacak belli değil. Fakat bence VRAM kullanımı artacak diye düşünüyorum.
 
AMD önerenler ''Biz yandık onlar da yansın'' diyenler :D
Ben şahsen kötü ekonomi yüzünden istediğim Nvidia'yı alamadığım için mecbur AMD kullanıyorum ve bir gün olsun mutlu etmediler. (RX460-RX570-580-R7370 hepsini kullandım al birini vur ötekine)
 
@Grim Reaper 4GB VRAM'ın devri neyde yeni bitiyor? LoL'de mi? CS:GO'da mı? High-end GPU ile 2/4K oynayacağım tabii, ne oynayacağım başka? :D
Hocam o küçümsediğiniz 4 gb VRAM olan kartlar gayet iyi çalışıyor. Callisto protocol Days gone vb tonla oyunu rahat rahat oynadım 4 gb lı kartlarla. Siz bunu 2 gb ile karıştırdınız sanırım. Ayrıca 8 gb 4k için bile gayet yeterli. Çoğu oyun zaten 4k bile olsa 6 7 gb VRAM kullanıyor. Biraz yoğun kullanan oyunlar da (Horizon Zero Dawn ve Crysis gibi) tam sınırda 7.9 8 gibi sayılarda kalıyor. 12 gb kartı ne yapacaksınız çözemedim şuanlık tabii. 1 2 seneye 8 gb kartlar da yavaştan eskir VRAM olarak.
 

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı