AMD ekran kartı ile monitöre overclock

Böyle bir şey yok. Her gördüğünüz bilgiye inanmayın. Bahsettiğiniz şey ekran kartı overclock'u. Monitörler için böyle bir şey olamaz. Paneller zaten özelliklere göre üretilir. Örneğin MSI 144Hz monitör üretecekse, buna özel panel alır. Artık şu konulardan sıkılmaya başladım..

Nasıl yaparız arkadaşlar? Şu an 1080P 60 Hz çıkışlı monitörümü GTX 960 NVIDIA denetim masasından 74 Hz yaptım ve çok memnunum. AMD karta geçeceğim için bunu nasıl yapacağımı bilmiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim, teşekkürler.
1582129677431.png

İşaretlediğim bölümden yapabilirsiniz.

Böyle bir şey yok. Her gördüğünüz bilgiye inanmayın. Bahsettiğiniz şey ekran kartı overclock'u. Monitörler için böyle bir şey olamaz. Paneller zaten özelliklere göre üretilir. Örneğin MSI 144Hz monitör üretecekse, buna özel panel alır. Artık şu konulardan sıkılmaya başladım..
Peki böyle bir bilginin doğruluğuna dair kanıt var mı? Monitör piksellerine daha yüksek hz düşmesini sağlayan şey zaten monitörün içerisindeki işlemcidir. Bu da grafik işlemci örneği ile aynı şey. İkisinin de bir çalışma frekansı var. Hatta piksellerin bile bir saat hızı var. Bu saat hızları monitör eepromunu modlayarak istenildiği gibi ayarlanabilir. Monitör üreticileri de bu yazılımlara rahatlıkla müdahale edip son kullanıcının ihtiyaçlarını karşılayacak ürünleri tasarlıyorlar. Öyle panelleri ana üreticiden aldıkları gibi son kullanıcıya ulaştırmıyorlar. Son kullanıcının ne istediğine panel üreticisi değil monitör üreticisi karar verir. Sizin verdiğiniz örneğe gelecek olursak mesela maliyeti kısmak için stock olarak 120 hz olan bir TN paneli 144 Hz'e fabrikasyon olarak overclock edip piyasaya sürebilir. Ben oturduğum yerde 60 Hz bir paneli 74 Hz'ye overclock edip görüntü kalitesinde hiçbir değişme olmayıp hatta ghosting problemini ortadan kaldırabiliyorsam bunu monitör üreticileri çok rahat yapabilir. Ayrıca panel üreticilerinden bağımsız çok daha düşük GTG ve MBR tepkimeleri için monitör üreticilerinin daha iyi bir işlemci kullandığı ve ya mevcut işlemcinin frekansının yükseltilmesi gibi gerçeklerin olması bazı şeyleri kanıtlıyor.

Ayrıca anlattığım durumun böyle olduğuna dair kanıtım var. Piyasadaki 144 Hz ve 120 Hz VA panelleri görmüşsünüzdür. Mesela Gamepower ve ya Rampage'nin monitörleri. Onlara ek olarak overclock yapmak isteyip hz'sini arttırınca out of range hatalarını alıyorsunuz. Ben overclocksuz monitörümün hızını 14 hz attırabiliyorsam bu monitörlerin yenileme hızını neden 2 hz bile arttıramıyorum? Demek ki fabrikasyon olarak panelin piksel saat frekansının sonuna gelinmiş. Çok monitör denedim böyle çoğu aynı, istisnalar yok değil elbette.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı