AMD ekran kartı ile RTX açma

TahirEfe

Centipat
Öncelikle hepinize merhabalar!
Uzun zamandır aklımda olan bir konu var.
Almak üzere olduğum ekran kartı:
AMD RX 5700 XT gamin X.
Acaba bu ekran kartı ile oyunlarda RTX açabilir miyim? Ve ne kadar performans düşüşü yaşarım.
Bu konuda beni bilgilendirebilirseniz çok sevinirim. Hepinize iyi günler dilerim!

Şuanda açılamaz diye biliyorum. RTX şimdilik sadece Nvidia teknolojisi.

Normal şartlarda mümkün değil ancak bazı oyunlar kendi ışın izleme özelliğini destekliyor örneğin world of tanks gibi bu oyunlarda rtx ekran kartlara sahip olmanıza gerek kalmıyor ve ışın izlemeyi kullanabiliyorsunuz.

Normal şartlarda mümkün değil ancak bazı oyunlar kendi ışın izleme özelliğini destekliyor örneğin world of tanks gibi bu oyunlarda rtx ekran kartlara sahip olmanıza gerek kalmıyor ve ışın izlemeyi kullanabiliyorsunuz.
Belirttiğim ekran kartıyla rtx açabilir miyim acaba?
Ve bu oyunların listesini nereden bulabilirim ?

Belirttiğiniz ekran kartıyla açamazsınız oyunlar eğer kendi içinde ışın izleme ayarı varsa (normal ayarlar gibi düşünün) bunlarda rtx ekran kartsız oynayabilirsiniz buna örnek olarakta world of tanksı örnek verdim bu kendi ışın izleme teknolojisine sahip oyunların listesi varmı yokmu bilmiyorum.

Oncelikle sunu belirtiyim RTX destekleyen oyunlar sadece Nvidia ekran kartlarina calisiyor. Ama nadir oyunlar kendi ayarlarinda (RTX disinda) isin izleme ayari bulunuyor, bu ayari acip kapatmaniz ile isin izleme ozelligi acilir oyunda.
Bu oyunlarin listesi var mi bilmiyorum ama sizin icin arastiracagim.
Gelisme : Biraz arastirmaktan sonraRTX kullanan oyunlar DXR uzerinden RTX kullaniyorsa o oyunun isin izleme ozelligini AMD ekran kartlarina kullanabilirsin, mesela World of Tanks. Ama bu ayari actiginda buyuk bir FPS dususune hazirlan dostum.

Oncelikle sunu belirtiyim RTX destekleyen oyunlar sadece Nvidia ekran kartlarina calisiyor. Ama nadir oyunlar kendi ayarlarinda (RTX disinda) isin izleme ayari bulunuyor, bu ayari acip kapatmaniz ile isin izleme ozelligi acilir oyunda.
Bu oyunlarin listesi var mi bilmiyorum ama sizin icin arastiracagim.
Gelisme : Biraz arastirmaktan sonraRTX kullanan oyunlar DXR uzerinden RTX kullaniyorsa o oyunun isin izleme ozelligini AMD ekran kartlarina kullanabilirsin, mesela World of Tanks. Ama bu ayari actiginda buyuk bir FPS dususune hazirlan dostum.
Nasıl teşekkür edebilirim bilmiyorum.
Çok sağolun <3

2023 ve ya 2029 tarşhleri gösteriliyor.
Örneğin ;
İntel işlemcimde ve gpu'mda cuda var (Cuda Nvidia teknnolojisi) Ne gtx ne RTX hiçbiri yok sadece intel i3 1005g1 3.24 ghz ve Amd radeon.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı