AMD ekran kartları neden bu kadar ucuz ve kaliteli?

3070 Ti hem hashrate hem de FPS olarak 6700XT'den daha iyi.

3070 bir kart değil seri. Ti da dahil. 6700XT daha başarılı.

Değil. 6700XT 2K kartıdır. 3060 Ti kartından çok daha iyi bir kart. Rakibi değil, 3060 Ti = 6600XT
Fanboyların bahsettiği gibi 3070 serisi ile yarışır bi durumu yok. Rakibi 3060Ti'dir.

Dosya Ekleri

• 1659616000634.png
    284,5 KB · Görüntüleme: 43
  • indir.png
    435,8 KB · Görüntüleme: 42

Hocam RX 6900XT 64 küsur mh alıyor Radeon VII yı modlayip 110mh alanlar bile var 3090 ile yarışıyor HBM2 bellekler çok hızlı.

Mining zamanında bu karttan bir tane sarı sitede görmüştüm 25k fiyat yazmışlardı.

6700XT'nin rakibi 3060 Ti'dir.
Buna katılıyorum. Bu arada hararetli tartışmalara kampanyaları da ekleyin, biraz daha netleşsin ortam.

Benim bildiğim AMD bir miktar ucuza ekivalan bir kartı sonradan çıkarıp, çıkarttığı ilk zamanlarda da 30-50 dolarlık yeni oyunları bedava vererek, mesela attığın görselde 20 dolar fark var üstüne 30 dolarlık da oyun veriyordur ilk zamanlar, daha ucuza satış yapıp pazar payı elde etmeye çalışıyor.

Ben aslında bir tarafın tıkandığını kastetmek istemedim. Demek istediğim, mesela bir oyun 10 GB bellek miktarını, performansı düşürmemek adına sonuna kadar kullanmadan birazcık pay bırakarak kullanıyor. Görsellerde de aslında bu doğrultuda kullanımlar olmuş. İki kart da 16 GB olsa ve 6800 XT daha fazla RAM kullansa dediğiniz durumu ispatlayıcı olurdu. Fakat şu durumda bellek miktarları eşit değilken AMD'nin kullandığı bellek miktarının havaya gittiğini hiç düşünmüyorum. Bunu zamanında araştırmıştım, forumda da konusunu açmıştım fakat net bir cevap bulamamıştım. Tahminen, kartın bolca VRAM'ı olduğu için nasıl olsa darboğaza girmeyecek diye oyun daha çok shader/kaplama bellekliyor diye düşünüyorum. Optimizasyon ile alakalı olduğunu sanmıyorum açıkçası.

Sanırım ikinizde bellek arayüz genişliğini ve belleğin bant genişliğini hesaba katmamışsınız.

Tahminimce olay şundan ibaret. 6800XT 256bit ve 512gb/s 3080 ise 370bit ve 850gb/s değerlerine sahip, yani 3080'in bellekleri shaderleri veya her neyi işliyorsa %166 daha hızlı işliyor bu yüzden de AMD daha çok VRAM kullanarak o açığı kapatmaya çalışıyor.

Aradaki hız farkını tam olarak nasıl oluyor da daha fazla bellek kullanarak kapatıyor anlayamadım.

Aradaki hız farkını tam olarak nasıl oluyor da daha fazla bellek kullanarak kapatıyor anlayamadım.

Şöyle örnek vereyim oranlamayacağım sadece anlatmak için.

Diyelim 250GB ismi X olan bir SSD'ye sahipsin ve 7000-7000 okuma yazma değerine sahip, diğer tarafta ise 300GB ismi Y olan SSD'ye sahipsin ve 5000-5000 okuma yazma hızına sahip buraya kadar her şeye okeyiz.

Örnekleri tamamen kafamdan uyduracağım gelip o öyle olmaz demeyin.

Sen sürekli dosya aktaracaksın X isimli SSD ile bir seferde 250GB aktarıyorsun fakat bu 5 dakikada gerçekleşiyor, Y isimli SSD ile 300GB aktarıyorsun ama bu 9 dakikada gerçekleşiyor yani neredeyse X isimli SSD 500GB dosya atma işlemini Y isimli SSD 300GB dosyasını atana kadar gerçekleştiriyor.

Kısaca 3080 in bellekleri 6800XT den %116 daha hızlı işini bitiriyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…