Arkadaşlar bakın
@kino nun yazdıklarını dikkatle okuyun. 4070 aldım Nisan ayında forumda çok söyleyen oldu 7900XT al vs. vs. diye 12 GB VRAM yetersiz dendi. RDR2, CP2077, Hogwars Legacy gibi AAA oyunları oynadım hepsinde de Ray tracing açık ve 2K çözünürlük. VRAM hiç 10GB'ı görmedi. Oyunlar ilk çıktığında optimizasyon sorunları olabiliyor ama bir patchle bu düzeliyor.
Örneğin ben 4070 ile DLSS Performans modunda ray tracing over drive ile CP2077 ana hikayeyi bitirdim.
4080 alacak gücüm vardı ama DLSS, FG gibi şeyler 1440p çözünürlükte bana yetiyor. DLSS olmayan oyunda da FSR açıp geçerim DLSS kadar iyi olamasa da.
En basiti AMD nin Radeon Live yazılımı bile karmaşık. Nvidia iPhone gibi aldın taktın sürücü yükle ve kullan. 2016'da GTX 1080 almıştım ileride yine 7000 serisi Nvidia çıktığında Nvidia alacağım.
Bugün 7900XT alsaydım ray tracing ile oyunlarda aşırı performans kaybı yaşayacaktım. Ray tracing oyunları değiştiriyor ve gelecek ray tracingde.
Ha 4000 serisi de ray tracing için hazır değil ama ülkemiz şartlarında şuan sistemimle gayet mutluyum.
Nvidia yeni bir şeyler deniyor. Daha az bellek kullanıyor ve aynı hatta daha iyi performans veriyor. Yahu şöyle düşünüyorum benim 1080 200W tüketiyordu ve 1080p ultrada oynatıyordu. Şimdi 4070 200W tüketiyor ve RT+1440p'de ultrada oynatıyor.
Nvidia'nın da hataları var fiyatlandırma konusu gibi ama sonuna kadar Nvidia.
İşlemci olarak hep Intel kullanmıştım ta ki 6700K ölünce 7600x'e geçene kadar. İşlemci konusunda ben oyun ve günlük sıradan işler için (Intel'e özel olarak ihtiyaç yoksa) AMD işlemcide bir numara. Hem ülke şartlarında aldığımız anakartı da daha uzun kullandırıyor ama ekran kartında maalesef iyi değil.
Ayrıca RX 7000 serisi hiç de ucuz değil ve halen 4090 rakibini çıkartamadılar. 7900 XTX 4080 ile yarışıyor ki onda da geri kalıyor çoğu konuda.