AMD ekran kartları neden bu kadar ucuz ve kaliteli?

7900XTX'ler cidden sorunlu araştırabilirsin modlar banlamasın diye koydum AMD hateri değilim en sevdiğim 3 kartdan 2'si AMD.

Dostum kilit açmak önemli değil en stabil ROM MIUI'dı ve reklam yoktu amiral gemisi MIUI sürümleri gerçekten başka.

7900XTX'ler cidden sorunlu araştırabilirsin modlar banlamasın diye koydum AMD hateri değilim en sevdiğim 3 kartdan 2'si AMD.
Hocam sen ya dalga geçiyorsun aklınca yada ban yememeye çalışıyorsun. 7900XTX AMD ailesinin en iyi ekran kartlarından biri. 3dk da yanarmış falan resmen saçmalık. Dalga geçtiğiniz için rapor etmek lazım bence.

Ben NVIDIA kart kullanıyorum ama SolidWorks de veya Blender da DLSS yok gibi ya .açıkçası sorun olayın akıcılğı değil güç tüketimi ve stabilite. Ben kartıma bir güncelleme yaptıktan sonra yancak mı kalacak mı delirmek istemiyorum açıkçası ki daha geçen AMD işlemcileri yaktı. Bakın kötü demiyorum AMD'ye gayet güzel bir firma güzel EPYC işlemcileri var ama bu onları her konuda iyi yapmadığı gibi vazgeçilmez de yapmıyor, ekran kartları vs. gayet güzel ama ben server da kuruyorum AI ile işimde oluyor render da alıyorum ki tam bu noktada sürücünün sorun çıkartması iyi olmuyor. Ama oyun oynarken bozulsun ne olacak tekrar girerim olur biter ancak render alırken sürekli sürekli mesela hem zaman kayboluyor hem canınız sıkılıyor bir noktadan sonra işinizi bırakıyorsunuz.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Dalga geçmiyorum araştırın.

Hocam Samsung kullanıyorum bu arada. Sadece yazılımsal fark ortada. Diğer donanımsal özellikler tartışılır.

Düzeltti mi ya alnını öptüğüm çinlileri?

Hocam ben zaten o konuda hak veriyorum. Ben konuda da belirttim zaten oyun dışında bir işiniz yoksa ve Türkiye şartları da az çok belliyken Nvidiaya o kadar para vermeye gerek yok diyorum.

Merak ediyorum acaba tek ben mi yazılım olarak geliştirmeleri "kandırmaca" olarak görüyorum? Düşünsenize 4K'da oyun oynayacaksınız, vadedilen kart cayır cayır açacak diye düşünüyorsunuz sonra VRAM yetmedi, ray tracing açınca dememiştik falan diye kıvırıyorlar. Sonra bir taraf diyor ki "DLSS ile oynarsan FPS'in artar", diğer taraf da ekliyor "bizde de FSR var" devamında da ama ile başlayan cümleler geliyor.

DLSS/FSR açınca görüntün çok bozulmadan FPS'in artıyor! Yahu ben görüntünün az bozulmasını göze alarak almadım bu kartı, parasını verdim tam görüntü istiyorum.

Yahu (firmalar için diyorum) sen bana sattığın kartın VRAM ve kartın gücünü hesaplayıp optimize ederek, voltajını, sıcaklığını hesap ederek satmak zorundasın bu kartı. Ben muhtaç değilim, müşteriyim.

Oyuncular farkında değiller ancak 2 yıl boykot etseler o kırpılmış ve her sene 2-3-5-10-25-100 kat "güçlü" kartların ama şöyle zaafı var dedikleri ama cümleleri silinecek.

Bakın Smart Access Memory gibi, antilag(reflex) gibi yazılım çözümlerine bir şey demiyorum çünkü bunlar sadece pozitif. Ben tak kullan olarak satın aldığım kartın vadettiği gücü istiyorum. Eğer bunu yapamıyorsa xx gücünde diye bana pazarlama yapamamalı.

Evet kötü ama, 3-4 GB fazla VRAM tüketmesi için optimizasyon sorunu olması lazım. Normal şartlarda 6800XT'nin 3080 Ti'dan 4 GB daha fazla VRAM kullandığını görmedim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…